“Се е преработка” вели насловот на краткиот документарен филм од Kirby Ferguson, во кој се зборува за тоа колку новосоздадените дела се под силно влијание на она што веќе е видено. И навистина не треба далеку да барате, погледнете ги филмските постери. Францускиот блогер Christophe Courtois, состави заедно повеќе филмски постери, кои се слични и кои совршено го илустрираат моментот на копирање, секој од секого.

Па иако законот ги штити авторските права како уникатни, оригинални и единствени, реалноста е поинаква. Идеите не може да се одделат едни од други. Тие се помешани и испреплетени. Но, колку и да е веќе се видено, сепак постои начин да се издвоиш од другите, а тоа нема да остане незабележано.

Самотник фотографиран во грб

Големи глави, мали луѓе и плажа

Грб со грб

Кадар меѓу нозе

Во кревет

Големото око

Сино

Црно – бели акциони постери

Трчање низ улица, обоено сино

Лице составено од мали објекти

Дамата во црвено

Правдата е слепа

Текст испишан преку лице

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Остров во форма на срце
Следна објава3Д улична уметност | Tracy Lee Stum
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР