Во 1976 година е отворен музеј на превозот во Њујорк кој ја прикажува историјата на подземната железница. Eкспонати се автoбуси, вагони, стари автомобили кои меѓусебно се поврзуваат со мостови и тунели.Неговата локација е во Бруклин, а постои мал анекс и во Минхетен. Во музејот често се одржуваат родендени, венчавки, модни ревии и други настани.

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР