Wilson A. Bentley (1865-1931), The Snowflake Man, успеал да фотографира повеќе од 5000 снегулки, секоја различна една од друга.

“Под микроскоп можеме да видиме дека снегулките се вистинско чудо на природтата. Штета е што оваа убавина трае многу кратко, па не ни остава многу време да се восхитуваме, бидејќи не се задржува во првичниот облик. Секој кристал е мало уметничко дело, неповторливо и уникатно. Кога една снегулка ќе се стопи, таа исчезнала засекогаш –  вели тоj.

Па додека надвор снежи, уживајте во следната галерија на вистински, мали, нежни, совршени снегулки.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМамо, зошто плачеш?
Следна објаваДа ја вратиме насмевката на лицето на Дарко!
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР