Michael Willfried Voynich, полски историчар, библиофил и антиквар е човекот познат по своето откртие наречено`Voynich manuscript`, поточно Војничев ракопис, мистерија која до денес останува неоткриена. Ни најдобрите научници и криптографи не можат со сигурост да откријат на кој јазик е тој напишан.

Илустрираниот ракопис кој е откриен во 1912 година се содржи од 272 страници. Според научните истражувања се смета дека тој е направен посебен вид на пергамент кој се користел во времето на раната Ренесанса во XV век(1404-1438) во Северна Италија. Мистериозната содржина на овој ракопис побуди голем интерес во литературните кругови, па така се напишани и многу книги посветени на истоимената мистерија.

Денес овој ракопис може дда се најде во библиотеката на Универзитетот Јеил, кад ево 2016 е објавено комерцијално издание со есеи во тврд повез.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваГламур и елеганција на модната ревија Dolce & Gabbana есен/зима 2019!
Следна објаваРазмислувај еднакво, гради паметно, со иновација за промена!(Вечери на женските права)
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР