“In Sickness”(“Во болест”) е името на анимираниот краткометражен филм кој освои Златна награда на Њујоршкиот фестивал за телевизија и филм. Овој неверојатен анимиран филм е изработен од студенти на училиштето за анимација и продукција “The Animation School” и бил дел од нивната задача каде требало да ги усовршат нивните вештини во пост-продукцијата и пишувањето сценарија. Овој мрачен анимиран филм е со одлична порака, тажна тематика, но и фрла зрак надеж за сите оние кои се борат со својата болест и демоните кои ги носи таа. Погледнете сами.

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР