Канадскиот фотограф Ulric Collete работејќи на еден проект каде фотографирал по една фотографија секој ден, сосема случајно, додека експериментирал некои техники, го создал својот прв генетски портрет (првата фотографија подолу). Оваа фотографија е всушност спој на две други, од самиот Ulric и неговиот син.

Оваа серија се нарекува “Генетски портрети” и навистина овозможува секој да ја забележи генетската сродност помеѓу субјектите на фотографиите. Интересно е што на некои од фотографиите изгледа како да има само една личност, заради сличноста помеѓу роднините.

Son/Father: Nathan, 7 & Ulric, 29
Daughter / Mother: Marie-Pier, 18 & N’sira, 49
Sisters: Anne-Sophie, 19 & Pascale, 16
Sisters: Catherine, 23 & Veronica, 29
Daughter / Mother: Veronica, 29 & Francine, 56
Mother / daughter: Francine, 56 & Catherine, 23
Brothers, Christopher, 30 & Ulrich, 29
Sister / Brother: Karine, 20 & Dany, 25
Cousin / Cousin: Justine, 29, & Ulrich, 29
Brothers: Matthew, 25 & Ulrich, 29
Twins: Laurence & Christina, 20 years
Father / Son: Laval, 56 & Vincent, 29
Father / Son: Denis, 53 and William, 28
Mother / Daughter: Julie, 61 & Isabelle, 32
Sisters, Gabrielle, 28 & Leah 25

[signoff]

 

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПортрет-силуети во домот
Следна објаваБоја на заборавени места | Peachbeach
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР