Силуетите на црна основа, со ефект “во сенка” биле многу популарни во периодот меѓу 1750-1850 година како најекономична варијанта на тогашните портрети. По нивното враќање во тренд во модата како одлични модни додатоци, овој пат ги имаме и во домот како перници, тапети и слики на ѕидот. Едноставна, а интересна опција за разубавување на вашите домови.Коментари

коментари

1 коментар