Heinz Maier почна да фотографира само пред околу две години, но неговите фотографии од капки заробени во кадар, веќе станаа сензација. Тој е одличен пример, дека со напредокот на денешната технологија не е потребно долгогодишно искуство, за да почне да создава вистински професионални фотографии. Овој уметник кој живее во Германија вели дека се уште не се определил кој жанр на фотографија ќе го одбере, но во моментов експериментира во областа на макро фотографија.

“Почнав да фотографирам во 2010 година и моментално сум фасциниран од се што ѓе успеам да фотографирам и што ќе ми се допадне. Би сакал да ги испробам сите стилови одеднаш, но морам да ги усовршувам еден по еден. Моментално уживам во макро фотографиите кои ги работам, како капки вода и инсекти. Фотографирам секогаш кога има слободно време, тоа ме опушта” – вели уметникот.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСкулптури на врв на молив | Dalton Ghetti
Следна објаваЕкстремна фотографија
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР