Како до совршено катче во домот каде ќе ги наполните батериите? Лондонското студио Yellow Cloud го има одговорот.

Image may contain: tree, sky, plant and outdoor

Лондонското архитектонско студио, Yellow Cloud Studio изгради триаголно продолжување на викторијанска куќа во Hackney.

Веќепостоечкиот распоред вклучуваше северна триаголна градина која беше малку повисока од подот од долниот кат за до која единствен пристап беа надворешните гломазни скали од приземјето, или за архитектите најголем предизвик во студиото како и клучен елемент за процесот на дизајнирање.

Image may contain: plant and indoor

Надворешните скали беа срушени и површината на градината беше ископана, за триаголното продолжение да биде на потполна иста рамнина со остатокот од куќата. Иако триаголното продолжение го завзема поголемиот дел од постоечкиот градинарски простор, самиот дизајн Ви остава пријатен впечаток дека сте речиси надвор. 

No automatic alt text available.

Наместо да го притисне проширувањето наспроти задниот дел на оригиналната куќа за да ја максимизира градината, отворената дрвена структура гордо стои речиси самостојно во центарот на просторот. Таа е прикачена на куќата со дебел стаклен прозорец, кој ги исполнува дрвената структурата и задните простории на куќата со природна светлина. Триаголната структура продолжува со стаклен прозорец во облик на клин и стаклена врата.

Image may contain: indoor

Image may contain: indoor

Image may contain: table and indoor

Секоја површина на мебелот е направена со висококвалитетна бреза иверица. Овие површини требаа внимателно да се сечат, за да се задржат дури и празнините и континуитетот на линиите за поврзување. Во областите под стаклени прозорци, ѕидовите се направени од изложени жолти тули во однос на викторијанскиот карактер на оригиналната куќа.

Image may contain: indoor

Подот во триаголното продолжение е темно обоен и продолжува на површината на патиото, зајакнувајќи ја интеракцијата на внатрешните и надворешните површини.

Image may contain: indoor

Исто така, Yellow Cloud Studio го искористи подрумот на имотот за да создаде простор со спална соба, бања, коридор и филмска сала, а исто така дизајнираше и вградена бања на горниот кат.

Image may contain: indoor

Image may contain: indoor

No automatic alt text available.

 

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправете домашен лек за коса од див костен!
Следна објаваТренд или стил кој е секогаш во мода!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР