Пред влезот на палатата Somerset која е лоцирана во центарот на Westminster неодамна осамна интересна уметничка инсталација на која британскиот уметник Michael Pinsky го престави своето уметничко дело инспирирано од огромните последици кои се присутни ширум светот и сето тоа предизвикано од зголемениот раст на човечкиот конзумеризам.

Инсталацијата со наслов “Pollution Pods” се состои од пет стаклени капсули поврзани една со друга. Во нив, верувале или не, се наоѓа воздух донесен од различни делови на земјината топка. Пекинг, Сао Паоло, Њу Делхи, Осло се само дел од местата од каде е донесен воздухот. Во секоја од овие капсули е сместена специјализирана опрема која ги детектира сите елементи кои ги содржи постоечкиот воздух и таа иста опрема го покажува различниот квалитет во истоимените светски метрополи.

Посетителите можат да направат јасна дистинкција за квалитетот на воздухот бидејќи капсулите се меѓуцесно поврзани, а со тоа како се движат тие и ја прават таа разлика.

Целта на оваа поставка има единствена цел а тоа е подигнување на човековата свест во зачувување на природата.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНијанси на сината за есен/зима 2018!
Следна објаваХороскоп за ден 30.04.2018 година!
Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ