Image may contain: cloud, sky and outdoor

Кинеското студио WSP Architects го реализираше проектот наменет за универзитетскиот кампус во Hangzhou, во кој се сместени неколку згради околу централниот плоштад. Во самиот центар е сместена централната зграда преку која комуницираат сите независни факултети во комплексот.

Во урбанистичкиот план се вклучени архивите, Институтот за урбанизација на Hangzhou, едукацискиот центар за возрасни, библиотека, ареа за активности на професорите и студентите, хотел, интернационален конференциски центар и театар кој се простира околу централнот плоштад.

Архитектите ја поделија зградата на серија од мали скалести блокови, секоја репрезентирајќи посебна функција, но сите се поврзани со цел да комуницираат со околните факултети.

 Погледнете го ова ремек дело!
Image may contain: sky, cloud and outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: cloud, sky and outdoor
Image may contain: people sitting, table and indoor

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРепертоар на Драмскиот театар Скопје од 14.05 до 20.05.2018
Следна објаваХороскоп за ден 15.05.2018 година!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР