Може да се каже дека ја фаворизираме идејата за чување миленик, па затоа решивме да Ви дадеме неколку причини за патување со Вашиот најдобар пријател!

Cynthia Bennett и нејзиниот партнер обожаваат да патуваат со нивните миленици, кучето Hanry и мачката Baloo. Ова големо семејство заедно ги има посетено најубавите места кон кои природата била екстремно дарежлива, и тоа во сите четири сезони! Дружбата меѓу Хенри и Бало е нешто што одамна не сме виделе, а нивните фотографии се преслатки!

Image may contain: sky, outdoor and nature

А кога зборуваме за бенефитите од патување околу светот со милениците:

Причина број 1: Одмор во секоја смисла на зборот. 

Image may contain: dog, outdoor and nature

Го знаете она чувство кога се враќате дома истрошени по напорниот ден и Вашето куче Ве пречекува сето среќно на прагот, или мачката Ви седнува во скут и започнува да преде и целата негативна енергија како да исчезнала. Животните се подобри придружници од луѓето поради тоа што можете да бидете потполно свои пред нив! Тие имаат шесто сетило за распознавање емоции, па секогаш ќе се тука за Вас кога најмногу ќе Ви се потребни, што ретко може да се каже за луѓето.

Причина број 2: Истражувањето е позабавно!

Image may contain: sky, nature and outdoor

Дозволете им еден сосема нов свет за истражување и искористете ја можноста да истражувате со нив! Спознајте ја новата средина на нов начин и така полесно ќе се спознаете себеси, па зарем тоа не е главната цел на патувањата?

Image may contain: one or more people and outdoor

Причина 3: Ќе научите повеќе за Вашиот миленик!

Image may contain: one or more people, dog, outdoor and nature

Колку често го шетате Вашето куче и колку часа минувате со Вашата мачка неделно? Поради секојдневните обврски, не ретко времето поминато со милениците е сведено на минимум, па затоа еве шанса да покажете доза внимание на оние кои безусловно Ве сакаат најмногу на целиот свет!

Image may contain: dog and outdoor

Image may contain: mountain, sky, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, dog, outdoor and nature

Image may contain: sky, nature and outdoor

Image may contain: outdoor

Image may contain: one or more people, dog and outdoor

Image may contain: dog, sky, outdoor, nature and water

Image may contain: dog, outdoor and nature

Image may contain: shoes, plant, flower, outdoor and nature

Image may contain: dog

Image may contain: outdoor

Image may contain: dog

Image may contain: sky and outdoor

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР