26

Кога зборуваме за магијата во просторот, олицетворението на апстракцијата во реалноста, строгоста и дисциплината во бурата на креативни идеи, зборуваме за настојувањето на совршеноста да се спротистави на законите на овој спонтан свет. Зборуваме за архитектура која е изградена врз темелите на строгата симетрија, која со мала манипулација води до градби кои ја будат фантазијата во Вас и создаваат малечок рај за Вашите очи.

01

Фотографот кој живее во Амстердам, Dirk Bakker, е заслужен за овие прекрасни фотографии кои го будат перфекционистот во секој човек. Играта со линии и текстури во самиот простор ја отежнува оваа работа, која бара прецизност и голема дисциплина. На фотографиите се забележуваат совршени концентрични кругови, метални линии кои им се спротиставуваат на облаците, трикот на фасадните бои на населените згради, меѓусебната рефлексија на облакодерите, силата на малечкиот човек наспроти огромниот објект, неговата индивидуалност наспроти едноличноста на повторувачките фигури.

Причина плус за посета на Амстердам, зарем не?

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
27 28 29 30 31 32

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИзложба на Филигрански мотиви во АРТЕ Галерија
Следна објаваЦветни девојки
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР