Сте се запрашале ли некогаш што ќе е случи ако му дозволите на вашето дете да ја разубави својата соба со оние шарени, украсни налепници?

Погледнете ги овие откачени фотографии, направени во Галеријата на современа уметност во Бризбејн. Уметникот Yayoi Kusama направи домашен простор, го уреди со соодветен мебел и украси кои се целосно бели, за да можат да служат како џиновско платно и потоа ги покани најмладите посетители да го трансформираат тој простор со помош на илјадници обоени точки.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКАКО МОЖЕШЕ?
Следна објаваМоќта на индустријата за убавина
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР