Sara Asnaghi, млада дизајнерка од Милано прави интересни скулптури на мозоци од храна. Како материјали користи црн ориз, трошки од леб, бонбони и растителни билки. ,,Што имаш во твојата глава?” е насловот на овој нејзин инвентивен проект.

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВекторско sci-fi оригами | Liam Brazier
Следна објаваНесекојдневни столчиња
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР