Liam Brazier e веќе добропознат на светската јавност и на сите оние кои се заинтересирале повеќе за највлијателните илустратори и графички дизајнери на денешницата, а тој е токму еден од нив. Поради тоа, решивме да ви претставиме и на вас дел од неговите уникатни дела. Инспирајќи се од поп – културата, филмските sci-fi херои и негативци, тој создава векторски илустрации со строги геометриски форми, во стил на оригами – техниката, оставајќи го секого без здив.
Man Up
Raider
Hang Man
Trooper
Cave Man
Odyssey
Golden One
Mad Man
СПОДЕЛИ
Претходна објаваMоден акварел | Cate Parr
Следна објава,,Што имаш во твојата глава?” | Sara Asnaghi
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР