Способноста за синтеза на два уметнички медиуми како сликарство и моден дизајн е одлично дојдена до израз во делата на англиската модна дизајнерка и илустраторка со седиште во Калифорнија, Cate Parr. Насликани во акварел техника, со дискретни, но истовремено и впечатливи бои, нежни, но и цврсти линии, делата на Cate се празник за очи.

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПолноќно сонце (Финска)
Следна објаваВекторско sci-fi оригами | Liam Brazier
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР