Игло – селото е лоцирано во  див предел во близина на Националниот парк “Urho Kekkonen” во Финска. Атракција во ова село е хотелот “Kakslauttanen”, којшто исто така е изграден во игло – стил и кој нуди кристално, јасен поглед на поларната светлина и ѕвездите кои го красат темното зимско небо. И сето тоа, додека лежите во удобна и топла хотелска соба.

Ѕидовите на овој хотел се изработени од термичко стакло, коешто освен што помага собата да остане топла, исто така гарантира дека погледот на небото ќе остаен јасен и тогаш кога температурата ќе паднe на -30°C. Токму затоа овој хотел е совршено место од каде ќе може да ја набљудувате поларната светлина. Секоја игло – соба има сопствен тоалет и луксузни кревети, но ако мислите дека одмаралиштето е премногу удобно, тоа исто така нуди и десетина традиционални игло – живеалишта направени од мраз!

Значи, кој друг доаѓа со нас во Финска?

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПаметна маица
Следна објаваПолноќно сонце (Финска)
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР