Интернет страната Strangebuildings.com има прекрасна колекција од најнеобичните градби во светот и заедно со Divian Arts ви ја претставува оваа неверојатна листа на најчудните градби што сте ги виделе. Оваа листе не е случајно создадена, туку врз основа на 4520 гласови од посетители на интернeт страната. Ако сакате да дознаете повеќе информации околу овие градби (датум кога се изградени, кои се архитекти, фотографии од ентериерот и сл) не заборавајте да ја посетите Stangebuildings.com

1. Mind House (Barcelona, Spain)

2. The Crooked House (Sopot, Poland)

3. Stone House (Guimarães, Portugal)

4. Lotus Temple (Delhi, India)

5. La Pedrera (Barcelona, Spain)

6. Kansas City Library (Missouri, USA)

7. Low impact woodland house (Wales, UK)

8. Rotating Tower, Dubai, UAE

9. Nautilus House (Mexico City, Mexico)

10. National Theatre (Beijing, China)

11. Conch Shell House, Isla Mujeres, Mexico

12. House Attack (Vienna, Austria)

13. Ideal Palace (France)

14. The Church of Hallgrimur, Reykjavik, Iceland

15. Wonderworks (Pigeon Forge, TN, USA)

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПештерата Aven – Arman (Франција)
Следна објаваНе се откажувајте!
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Секој ден во светот никнуваат интересни, невообичаени и инспиративни градби кои го одземаат здивот.
    Би сакала и мојот град со една таква градба да влезе на оваа листа. Имаме архитекти кои се достојни за вакви дела. Го покажавме тоа и со Меморијалниот центар на нашиот Тоше. Само треба малце повеке смелост и одважност.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР