Слатки лименки за 125 години Coca-Cola!

Да, верувале или не, Coca-Cola го слави својот 125-ти роденден, но наместо да старее, таа се подмладува, а за тоа овојпат се погрижил британскиот...
video

Полн круг

Полн круг е првиот моден филм за новата линија на додатоци на Клезински. Идејата е да се прикачи мини камера на самото јаже за да се создаде илузија...

Чинии со мала тајна | Geraldine de Beco

Млад француски дизајнер Geraldine de Beco создаде супер забавна серија керамички чинии за појадок, кои кријат слатко, мало изненадување откако ќе ги исполните со...

Фотографија е или? | Педро Кампос

Некои уметници сосема ја спојуваат фотографијата со сликарството создавајќи слики на кои навидум, секој можен детал е реален, вклучувајќи ги и светлото, сенките, рефлексиите....

Ретро гламур (втор дел)

По првиот дел црно-бели фотографии, овој пат повторно ви го претставуваме гламурот од крајот на 30тите до средината на 60тите години во фотографии во...

Живописна илустрација за големите списанија | Дерек Бејкон

Дерек Бејкон е илустратор кој работи за огромни фирми и списанија како The Guardian, The Economist, The Times, Wall Street Journal, Maxim и др....

На вас останува да интепретирате | Концептуална фотографија

Концептуалната фотографија, како што наговестува и самото име е гранка каде што фотографот сака да прикаже некаков концепт и да пренесе конкретна порака преку...

Играјќи си со месечината | Laurent Laveder

Францускиот "ловец" на пејзажи и новинар за астрономија Laurent Laveder, на најдобар начин ни покажува како со малку фантазија и неколку обични предмети, можеме...

Необични аквариуми

Ако живеете стресно, имате покачен крвен притисок или страдате од несоница, одржувањето на аквариум со рипки, може да биде добра терапија за вас. Имено,...

Кога отпадот станува уметност | Kyle Bean

Што значи да имаш креативен ум, најдобро може да видиме кај уметникот Kyle Bean, бидејќи онаму каде сите ние гледаме отпад, тој гледа можност...

Дизајнер без ограничувања | Алекс Гарнет

Алекс Гарнет може буквално од штрафцигер да направи парче мебел или некаков друг алат за домашна употреба. Неговите дизајни се инспирирани од предмети што...

Колекција | Кеmr

Колекција на одлични разиграни и динамични дела на уличниот уметник Кеmr.    

Женското тело – вечна иснпирација | Hilo Chen

Hilo Chen е роден на 15 Октомври 1942 година во Јилан, Тајван и е славен тајвано - американски сликар, најдобро познат по неговите фото...

Помеѓу сонот, јавето и фотографијата | Rosie Hardy

Ако уживате во фотографии со фото манипулации, тогаш дефинитивно ќе ви се допаднe работата на Rosie Hardy. Таа е светски познат фотограф, а живее...

Фото на денот | Книжевна патека

А книгата... книгата е единственото место во кое може да испитате кревка мисла без таа да се прекрши, да истражите експлозивна идеја без страв...

Портрети од стари аудио касети | Erika Iris Simmons

Ерика Ирис Симонс (Erika Iris Simmons) е родена 1983 година во Сент Луис, САД. Таа создава специфични и несекојдневни уметнички дела користејќи ги лентите...