Светлечки декоративни стикери за ѕид

Стикерите за ѕид стануваат се попопуларни и како да не е така кога само со еден стикер можете комплетно да си ја измените здодеаната...

Уметност со хемиско пенкало | Juan Francisko Casas

На прв поглед можеби ќе ви делуваат како доработени фотографии на кои им е додадена острина, но всушност се рачно нацртани слики со скромно...

Неверојатни 3D улични цртежи | Julian Beever

Julian Beever е познат англо - белгиски уметник, кој со својата дарба ги украсува улиците низ Англија, Франција, Германија, САД, Австралија и Белгија. Препознатлив...

Macchu Picchu – градот на Инките (Перу)

Додека ненадејно се појавува зад огромните врвови оковани во зеленило и џунгла, протегајќи се низ стрмните, терасести падини кои завршуваат во долината низ чие...

15 примери за одлична апстрактна фотографија

Во апстрактната фотографија важи само едно правило, а тоа е дека не постојат правила. Повеќето норми за правилен фокус и композиција најчесто не важат...

Бразилската газела | Alessandra Ambrósio

Alessandra Corine Ambrósio е родена на 11 Април 1981 година во Бразил. Ќерка е на родители кои имаат мешано италијанско, полско и бразилско потекло....

„Звукот на коските што се кршат“ во Theatra

Современата драма „Звукот на коските што се кршат“ по текст на Сузан Лебо (Suzanne Lebeau), на 27 јануари (петок) ќе ја доживее својата шеста...

Небојша Пешевски | Со body-paint им давам посебна димензија на човечкото...

Небојша Пешевски е млад и ретко креативен артист од Скопје кој се занимава примарно со професионално шминкање, но има и уште една специфична страст-...

Фото на денот | Lovin it now???

Графит кој се појави на UPFEST - првиот фестивал на графити во светот. Фестивалот се одржува секоја година во Берлин, каде неколку стотици улични уметници...

Помош за малиот Леон!

Леон има само 2 години и во 2010 му беше направена втората операција на срце. За жал, сега треба да се направи уште една...

Најдобрите филмови за 2012

2012 ќе биде година на големи очекувања, што се однесува до филмот. Оваа година се најавени продолженија на повеќе веќе успешни филмови, како и неколку...

Vogue | Модна Библија

Уште од 1892 година магазинот Vogue претставува културен барометар и еден вид на "модна Библија". Препознатлив по едиторијалите, естетиката и визуелната генијалност и ден...

Стилски фотоманипулации | Фахад Алкади

Импресивни фотоманипулации изработени од Фахад Алкади, дизајнер од Саудиска Арабија. Тие се мешавина од фотоманипулација, концептуална и дигитална уметност направени со голема доза стил.  

Нашата чудесна планета

Луѓето од "National Geographic" кои се грижат за визуелниот дел од објавите, секогаш ги имаат нјдобрите, професионални фотографии од планетата земја. Се разбира дека...

Фото на денот | Танчерка во вода

На оваа фотографија танчерка изведува точка во воден сад подигнат над аудиториумот за време на модниот саем во Берлин насловен Леб и путер кој...

Прстени

Големите прстени или попознати како statement rings се во тренд последниве неколку сезони. Се носат преку ден и навечер, во секоја прилика. Ви претставуваме...