Креативна употреба на Facebook Timeline

Можеби на некои сеуште им е тешко да се навикнат и го сметаат новиот изглед на Facebook со Timeline за непотребен и непрактичен, сепак...

Радостa на живеењето

The Holstee Manifesto: Lifecycle Video e краток филм за прослава на различностите, на дружењето, на убавината на живеењето, на споделеното искуство. Живејте го животот страсно,...

Уличен уметник слика ремек дела за 60 секунди

Фабијан Гаета Мореир го изненадува светот со неговата способност да слика со неговите прсти за само 60 секунди. Фабијан е навистина неверојатен. Погледнете!  
video

Санторини – белиот вулкански остров (Грција)

Издигнувајќи се од сините води на Критското море на северниот дел од Медитеранот, живописните и разнобојни карпи на Санторини раскажуваат своја историја. Како што...

Achraf Amiri | илустратор

Белгискиот графички дизајнер и илустратор Achraf Amiri нарекувајќи се самиот заборавениот син од Адамс фамилијата шокира, а воедно и фасцинира со своите модни илустрации...

Модна икона | Alexa Chung

Alexa Chung е модна икона позната по нејзиниот навидум едноставен, но рок стил. Таа е модел и презентер. Препознатлива по нејзините комбинации соединувајќи брендови...

Дизајнирани нокти

Цртањето и лакирањето на ноктите со интересни и слатки дизајни е голем тренд последниве две години. Типичниот француски маникир е заменет со лакови во...

Кралот на уличните графити – BANKSY (дел 2)

Уште една серија фотографии од "убавите, улични - криминални дела" на Банкси. Вчерашната колекција и информации за овој квази - уметник, може да погледнете...

Воодушевувачки фотографии со птици (дел 2)

За сите оние на кои им се допадна вчерашната галерија со овие мали божества, следува продолжение со еднакво интересни и фасцинантни фотографии на братско...

Нежност во фотографија | Мартин Странка

Мартин Странка е чешки фотограф кој ги прави овие прекрасни фотографии кои пленат со нежност, едноставност, ненаметливост и дискреција, а се всушност многу моќни...

2Д мајстор | Felice Varini

Felice Varini е уличен уметник кој што живее и твори во Франција, а тоа го прави од далечната 1979 год. Неговите дела се базираат...

Eлегантни обвивки за музички албуми

Графичкиот дизајнер од Лондон, Jack Crossing е специјализиран во создавање и играње со фонтови. Ова е неговата колекција на обвивки за музички албуми кои...

Импресивни 3Д карактери

3Д анимацијата и дизајнот на карактери се навистина едни од најкомплексните и пожртвувани професии кои пак, нудат бескрајни визуелни можности кои најмногу го доближуваат...

„Amalgamation“ | Micaël Reynaud

Францускиот уметник Micaël Reynaud, ги користи портретите на обични луѓе кои ги направил американскиот фотограф Michael Jang за да создаде многу интересна видео анимација. Во...

Кралот на уличните графити – BANKSY (дел 1)

Запрашан за својата техника, Банкси ќе рече: "Јас го правам само она што е потребно. Понекогаш тоа значи цртање мустаќи на девојката која се...

Итна помош за Ѓорѓи Николовски

На 23 годишниот Ѓорѓи Николовски му е поставена дијагноза “дисеканктна фузиформа аневризма на артерија церебри постериор лево во посткомуникантен сегмент” и мора да замине...