ЗОО портрети | Yago Partal

„ЗОО портрети“ е смешна фото - серија на Yago Partal, фотограф од Барселона. Оригинален начин за претставување на животните во улога на луѓе; костумирани,...
video

Сјај за усни од Диор

„Бојата е неопходна за убавина. Карминот е задолжителен моден додаток.“ Daphne Groeneveld во рекламата за  новата палета сјаj за усни "Dior Addict Gloss Funny Lips" достапен во...

Кога срцето ти се смее, тогаш најдобро време да започнеш е…

Затоа појди со мене, каде соништата се раѓаат, а времето не е никогаш планирано. Само размислувај за среќни нешта, и твоето срце ќе лета...

Marc Jacobs за 30 годишнината на Diet Coke

По видеото ви ги претставуваме рекламните постери и дизајните на лименките и шишињата на Diet Coke на креативниот директор за оваа година, Marc Jacobs....

Две во едно | Tim Macpherson

„Two Becomes One“ серија фотографии кои ја прикажуваат идејата дека луѓето имаа двојна личност. Приказ на односот на луѓето; реагираат различно во различни ситуации,...
video

Подобро е сега | Salon Alpin студио

Обележувалка за книги е заглавена во подзаборавена, која еден ден со асистенција на ветрот е исфрлена од безбедното место во книгата... таа ја доживува...

Ideas Books | Мерилин, Агаси и Елвис

Автобиграфии и биографии - замислeте три икони од историјата да се изложат себеси пред читателите. Ars Thanea во соработка со McCann Worldgroup Indie произведува серија...

Направи сам | Марама во ленти

Дали сте фан на реупотребата на старата облека? Дали сакате да влезете во улога на сам-свој-креатор? Денес Ви предлагаме Направи сам марама, која е...

Кога си мал…

Кога си мал, сонуваш да пораснеш... а кога тоа ќе се случи, го бараш детството назад. Кога си мал, сакаш да бидеш доктор или пилот......

Назад од мртвите | Класичните автори на Instagram

Со свој insta-social, insta-vintage стил на споделување фотографии на мрежата Instagram, истата претставува маркантна можност читателот да биде во отворена комуникација, следење и чекор...

Постојано спиење | Simon Cheung

Simon Cheung е фотограф од Лондон, кој ни претставува серија фотографии од самиот себе претставувајќи се постојано и секаде спиејќи. Тој се прашува, што...
video

CARMA | Велосипед од стар Мерцедес

CARMA  е проект на  B-Bicycle Culture Magazine, магазин за сите страсни возачи на велосипед. Целта на проектот е да се „избрише“ сето она што еден...

Кучињата како познатите

Каков тип на куче би биле познатите? Bob Marley. Blues Brothers - филмски ликови од истоимениот филм. Spok - лик од серискиот филм Star Track. Andy Warhol - познат...

Фото на денот | Гооол

Детска игра и детски искрени емоции, после постигнат погодок, меморирано со фотографијата на Barry Baugher.

Дали спиете кога ветерот дува?

Многу одамна, еден фармер поседуваше имoт по должината на морскиот брег на Атлантикот. Тој постојано даваше оглас дека му се потребни пар раце да...

Направи сам | Украс за ѕид

Собирајте ги хартиените држачи за тоалетна хартија и создадете прекрасно дело за на ѕид. Едноставно, а прекрасно и најважно; Ваше дело! Потребно: Хартиени држачи од тоалетна...