Четири сестри низ 36 години | Nicholas Nixon

Nicholas Nixon, фотограф кој преку фотографии ја има претставено емотивната врска помеѓу четири сестри. Една од нив е негова сопруга, Bebe и нејзините три...

Од врвот, со Коста Петров | Второ издание

Кога пред два месеци, Коста Петров, основачот на еден од најголемите македонски брендови во светот, ја промовираше својата прва книга „Се гледаме на врвот“,...

Пораки во шише | Ron Rixon

Дали една љубовна поема може да заврши во шише? Технички да, бидејќи уметникот Ron Rixon има создадено во сопствената пасија кон зборовите и уметноста,...

Stradivarius | Син рај

Романтично бегство на некој егзотичен остров и пријатен одмор во син рај е темата на летната кампања на Stradivarius. Зависно вашиот стил, одберете меѓу...

Мааните на Prince Charming #3

 Обично се вели дека „да се биде машко е прашање на раѓање, да се биде маж е прашање на години, додека, да се биде...

Слики од филмовите на Хичкок | Martin Sichetti

Хичкок - господар на визуализирањето на секоја замисла и создавање на приказна, конструирана да манипулира со емоциите на гледачите, да ги држи во неизвесност...

Згодни момци vs. неодоливи мачиња

Маче - најслаткиот миленик на човекот, постојан посетител на библиотеките и вечна инспирација за уметниците низ историјата. После фотографиите на мачињата кои наликуваат на...

Burberry | Очила и музика

Burberry за новата колекција очила "Spark" ја продолжува својата кампања промовирајќи три нови музички бендови: Coastal Cities, The Night VI и Broken Hands. Колекцијата...

За пишувањето, од Зола

„Од моментот кога ќе започнам со нов роман, животот ми се трансформира во едно бескрајно мачење. Првите неколку поглавја знаат да одат прилично добро...
video

Само за деца

Фондацијата ANAR од Шпанија управува со европскиот уникатен телефонски број за да им излезе во пресрет на децата и тинејџерите кои ќе се најдат...

Четири видови пријатели

Барајќи одговор за вистинското пријателство, потребен е одговор на прашањето: -Што е пријател? Не можејќи да се добие еден одговор, истото прашање е преформулирано: -Колку видови пријатели...

Декларација на љубов кон Истанбул | Музеј на невиноста

„Време трансформирано во вселената“ - е реченица која го опишува Музејот на невиноста во Инстанбул, имено создаден под влијание на истоимениот роман на Орхан...

Градот на светлината во црно – бело | Damien Vassart

Париз - „Град на светлината“, „Град на љубовта“, место достојно за почит и вечна инспирација за сите уметници. Damien Vassart, фотограф од Брисел, воодушевен...

Моден тренд | Очила со огледални стакла

Да се одбере правиот облик на очила за сонце е голем предизвик.  Еден од "must have" деталите за оваа сезона, без разлика на формата...

Девојче без страв од животните | Robin Schwartz

Robin Schwartz, фотограф од Њу Џерси, ужива во фотографирањето на неговата ќерка, Амелија, создавајќи серија фотографии насловени како „Светот на Амелија и животните“. Фотографирана...

Како да го задржиш заинтересиран?

Писмо на таткото до неговата малечка ќерка за нејзиниот иден избраник: Неодамна, јас и твојата мама баравме одговор на Google. На половина напишано прашање, Google...