Фото на денот | Уметничко дело на природата

Уметничко дело на природата, над вулканскиот комплекс Puyehue-Cordón Caulle, Чиле. Светлината се создава од електрицитетот кога исфрлената вода се претвора во микс од капки...

Фото на денот | Нов почеток

Фотографија која според авторот Марија Марачева претставува повторно раѓање или започнување на нов живот. Се надеваме дека ќе ви се допадне делото на Марија....

Фото на денот | Сликарот и неговиот оркестар

Фотографија на Антон Соколов кој си поиграл со светлината и го добил ова фантастично ремек дело. Одличен концепт, замисла и реализација.

Фото на денот | Скијање без снег

Љубителите на зимските спортови знаат како е да неможат да уживаат во истите поради недостиг на снег. Токму затоа Kike Balenzategui создава креативна фотографија...

Фото на денот | Куќа среде езеро

За добра фотографија потребно е добро око, чувство за фотографирање, но потребно е и нешто што е вредно да се фотографира. Некои места не...

Фото на денот | Валканиот Париз

“Dirty Eiffel” како наслов на оваа фотографија која што е забележана од страна на фотографот Pessoa N Beat говори за целосната асоцијација со „Левиот...

Фото на денот | Блуз на зајдисонце

Суптилен танц на сенки и бои во Охридското Езеро, овековечен на зајдисонце во извонредна фотографска композиција од објективот на Марјан Петковски. Фотографијата ги освои...

Фото на денот | Мајка

За повеќето жени отстранувањето на дојките е незамисливо, но што кога улогата МАЈКА ја засенува улогата на ЖЕНА? Оваа мајка решава да се фотографира...

Фото на денот | Збогувањето на жирафата

Денешниот избор за Фото на денот е "Збогувањето на жирафата". 54-годишниот вработен во зоолошка година пред својата смрт од терминалниот канцер посакал да се збогува...

Фото на денот | Непристојна принцеза?

Со почетокот на дигиталната ерa, да се направи добра фотографија е полесно од било кога. Затоа уметниците, вистинските познавачи на фоографијата го сменија начинот...

Фото на денот | Селфи во Прага

Се наоѓате на убаво место и нема кој да Ве фотографира? Тогаш правите селфи. Ова е прекрасна фотографија од златната Прага, дело на Roberto...

Фото на денот | Утро во Мачу Пикчу

На оваа прекрасна фотографија на авторот Симон Тонг, се прикажани утринските сончеви зраци како продираат низ облаците на небото над Мачу Пикчу во Перу....

Фото на денот | Бамбусови дрва

На фотографијата чиј автор е Jason Ortegо, ги гледате познатите насади со бамбусови дрва кои се наоѓаат на периферијата на Кјото, Јапонија. Низ нив...

Фото на денот | Рефлексија

Совршена фотографија, со симетрична поставеност и рефлексија. Искористувајќи го сонцето и еден обичен момент кога момче кое се разладува во фонтана, Jaewoon U ја...

Фото на денот | Домот на Џери или не???

Интересна солуција за прекривање на штекерите во домот, посебно ако имате мали деца. Немаме информација кој е автор на оваа интересна идеја, но знаеме дека...

Фото на денот | Забава на Дедо Мразовци

Време е за забава во празничен дух исто како на оваа фотографија на Walde Jansky. Забава каде што сите се во костуми на Дедо...