Фото на денот | Розово зајдисонце

Зајдисонце го обвива светилникот Rattray Head во Абердиншајр, Шкотска, изграден при крајот на 20-от век. Авторот на фотографијата Грант Глендининг го уловил прекрасниот момент...

Фото на денот | Бамбусови дрва

На фотографијата чиј автор е Jason Ortegо, ги гледате познатите насади со бамбусови дрва кои се наоѓаат на периферијата на Кјото, Јапонија. Низ нив...

Фото на денот | Редици пред Ајфеловата кула

Во Париз, Ајфеловата кула привлекува повеќе од 7 милиони посетители годишно. Авторот на оваа фотографија, Graham De Lacy, кој бил во Париз за прв...

Фото на денот | Млечниот пат

Астрофотографот Дејвид Лејн го пронашол совршениот момент за да ја направи оваа фотографија. На неа, јасно се познава Млечниот пат над Националниот парк Јелоустоун...

Фото на денот | Село во боите на виножитото

За денешната дневна доза инспирација, ви го претставуваме селото Палмитас во Мексико. Жителите на ова село, иако сиромашни, имаат богат дух, па така ги...

Фото на денот | Малечката Алиса

Овој мистичен Вторник решивме да Ви го разубавиме со една мистична фотографија која ја има направено една мајка, а како модел позира нејзината ќерка,...

Фото на денот | Тепих од цветови

Традиционално, на секои две години, Големиот плоштад во Брисел се покрива со тепих од шарени цвеќиња, најчесто бегонии. Манифестацијата се подготвува уште од 1971...

Фото на денот | Фиренца

,,Florence in my heart’’ (,,Фиренца во моето срце’’) e дело на фотографот Giovanni Giannandrea, со симболичен приказ на љубовта што авторот ја негува кон...

Фото на денот | Магичната Кападокија

Традиционална и културолошки единствена долина создадена за авантуристички одмор во срцето на Мала Азија, Кападокија. Сместена на местото на некогашен активен вулкан кој е...

Фото на денот | Земјоделски живот

Велат Земјата е наша мајка, мајка која ни дала живот и ни дава материјали за живеење. Обработката на Земјата е важен сегмент од секоја...

Фото на денот | Бакнеж

Денешниот избор за фотографија на денот нуди емотивен приказ на поврзаноста и искрената љубов помеѓу децата и животните. Прекрасната композиција е дело на Hope...

Фото на денот | Куќа среде езеро

За добра фотографија потребно е добро око, чувство за фотографирање, но потребно е и нешто што е вредно да се фотографира. Некои места не...

Фото на денот | Место за уживање

Креација на природата, документирана од страна на Lou Lu. Совршена комбинација од бои и претстава на совршено место за уживање.

Фото на денот | Мајчинска прегратка

Фотографија на Graham McGeorge, која нуди прекрасен и емотивен приказ на мајчината љубов, која е неизмерна и бесконечна, без разлика дали станува збор за...

Фото на денот | Танго

Танцувањето е најдобра терапија, за миг заборавате на проблемите и се внесувате во музиката. Оваа фотографија на Ricky Siegers е добра претстава за тоа...

Фото на денот | Татко и син

Фотографија на Haz Boyouk, направена во Јордан. Претставува силуети на татко и син, нивната поврзаност и нивната големина; големи и мали, но еднакви во...