„Под поинаква светлина“ – Солун

Beforelight - креативна група од Грција која работи на проекти кои главно се однесуваат на употреба на светлината преку одредени некарактеристични инсталации на јавни...

Насликана фотографија | Alexandra Valenti

Alexandra Valenti, фотограф и уметник од Лос Анџелес креира нови светови, сликајќи по одредени фотографии. Силуети се мешаат со акварел бои, создавајќи нова претстава...

Ангел со безвременски лик – Тоше Проески

Тоше Проески - еден и единствен, нашиот ангел, член на сечие семејство иако крвното сродство е исклучок во случајов. Сите уживаме во неговите песни,...

Поглед | Simon Hennessey

Англискиот сликар Simon Hennessey, има извонредно чувство за детали. Погледнете ги неговите погледи, насликани очи до перфекција. Визуелно зашеметување, заблуда на нашата перцепција, насликани...

Грција на платно | Pantelis Zografos

Pantelis Zografos уметник кој 30 години не живее во Грција, но Грција е земјата која ја отсликува во своите слики. Морето, античката историја, своевидната...

Портрети од кафе, чај и мастило | Carne Griffiths

Уметноста нема граници, ослободете го својот ум и ќе ја здогледате насекаде околу Вас. Carne Griffiths и во секојдневното пиење кафе и чај нашол...

Цртежи направени со една линија | Quibe

Што се може да се нацрта со само една непрекината линија? Quibe ни претставува серија импресивни цртежи нацртани само со една линија. Една линија...

Хипер – реалистични слики | Christiane Vleugels

Хипер - реалистични слики на платно, дела на Christiane Vleugels. Слики со огромна доза на реалистичност, за кои на прв поглед ќе помислите дека...
video

Како навистина изгледал Vincent van Gogh | Tadao Cern

Се прашувате како навистина изгледал Vincent van Gogh? Можете да претпоставите врз основа на неговиот автопортрет, но сепак согласно степенот на реализам присутен во...

Слики со илјадници карактери | Sagaki Keita

Илјадници чудни карактери насликани на една слика, со одреден распоред создавајќи слика на познати споменици и уметнички дела. Прекрасна идеја и совршени дела на...

Литературни графити

Овие литературни типови кои бездруго се класифицираат како бунтовници, во суштина се вистински креативци - успеваат да ги украсат напуштените ѕидови од Лондон до...

180 портрети на жители на Maquoketa | Rose Frantzen

Portrait of Maquoketa - проект кој дава повеќе димензионален поглед на една заедница. Дело на Rose Frantzen, која потекнува од малото гратче Maquoketa, Iowa....

Прошетка меѓу облаците | Eduardo Coimbra

Можност да се најдете меѓу облаците, шетајќи низ улиците, благодарение на Eduardo Coimbra. Со седиште во Рио де Жанеиро, Coimbra студирал инженерство и архитектура,...

Уличен живот низ слики | Kal Gajroum

Слики на Kal Gajroum, во кои може да се почувствува топлина и енергија, што често се занемаруваат од современите уметници. Неговите слики се традиционални...

Жената – најголем мотив | Rob Hefferan

Со бои вистинскиот уметник создава нови светови, со нови личности. Слики кои изгледаат реално, со преовладувачки микс на емоции, мистичност, женственост, елеганција, со мала...

Гигантни животни | ROA

ROA е еден од најталентираните и етаблирани улични уметници на планетата. Има свои уметнички творби ширум светот, вооглавно слика гигантни животни. Сликите што следуваат...