Кралот на уличните графити – BANKSY (дел 2)

Уште една серија фотографии од "убавите, улични - криминални дела" на Банкси. Вчерашната колекција и информации за овој квази - уметник, може да погледнете...

2Д мајстор | Felice Varini

Felice Varini е уличен уметник кој што живее и твори во Франција, а тоа го прави од далечната 1979 год. Неговите дела се базираат...

Кралот на уличните графити – BANKSY (дел 1)

Запрашан за својата техника, Банкси ќе рече: "Јас го правам само она што е потребно. Понекогаш тоа значи цртање мустаќи на девојката која се...

Converse графити натпревар во ГТЦ

Вo саботата, на ден 24.12.2011,со почеток во 14.00 часот, во ГТЦ во Скопје во организација на познатата фирма за патики и спортска опрема  "Converse"...

Уличната уметност на Phlegm

Phlegm е британски графити уметник, карикатурист и илустратор чија пасија е цртањето со старо индиско мастило на напуштени објекти, градски ѕидови и стари авиони...

Најново од Banksy

Ова е најновото дело на надалеку прочуениот Banksy кое осамна деновиве низ улиците на Лондон. Вистинскиот талент никогаш не потрфла.  

Плетена улица

Плетењето за сите нас е поим за топли капчиња, шалови, џемпери и бабички исполнети со огромен мерак дека исплеле нешто убаво за своите внуци....

Улична уметност | Животни од ќеси

Кој би рекол дека издувните гасови од метрото може да создаваат уметнички дела. Њујорчанецот Joshua Allen Harris користејќи само самолеплива трака и ќеси...