Уметник во душа | Sergio Martinez Cifuentes

Sergio Martinez Cifuentes е роден во Сантијаго, Чиле, на 7 јули 1966 година. Уште од мал сакал да пишува поезија и да создава музички...

Девојки совршено вклопени во Њујорк

Ви претставуваме уметничка која го користи човечкото тело како платно за нејзините неверојатно креативни проекти - Тrina Merry. Таа е нов жител на Големото...

Пејзажи од Шкотска на платно

Уметникот Скот Наисмит од Шкотска, кој има посебна дарба за сликање пејзажи, е автор на серија слики- масло на платно, кои ги прикажуваат убавините на неговата...

Реалност на хартија | Karla Mialynne

На отворениот ум ништо не му изгледа невозможно, а на креативците ништо не им изгледа монотоно. Од обичен лист хартија и бои, акварел, мастило...

MontBlanc 2012 | Пабло Пикасо

MontBlanc го најави својот најнов дизајн на пенкало како дел од артистичката серија на фини пишувачки инструменти. Во суштина, искажана е чест на Пабло...

Очите – „Сведоци“ за се што не опкружува

„Очите се огледало на душата“ е многупати повторувана изрека, а многумина веруваат дека очите се најголемиот сведок за карактерот на одредена личност. Токму затоа,...

Кога детските цртежи ќе „оживеат“

Telmo Pieper е холандски уметник кој со помош на Photoshop дигитално ги „оживува“ детските цртежи во реална фотографија. „The Kiddie Arts“ е серија обработени...

Александар Тодороски | Портрети насликани со молив

Уште како мали го бараме моделот каде што можеме практично да се идентификуваме и да го разгледуваме овој свет. Прелистувајќи страници на филозофи, уметници, духовни...

Игра на имагинацијата | Michael Cheval

Michael Cheval е современ уметник кој создава апрсурди слики и цртежи. Согласно неговата дефиниција „апсурдноста“ е превртена реалност, другата страна на логиката. Таа не...

Софистицирани господа | Hillary White

Многу ликовни уметници се користат со класични уметнички дела кои им служат за инспирација. Токму за тоа станува збор во оваа софистицирана колекција за...

Коктели инспирирани од уметнички слики

Талентираниот бармен од Хотелот Лангам во Хонг Конг, Ражендра Лимбу, замислил коктели кои изгледаат како уметнички слики на познатите мајстори на сликарството: Ван Гог...

Уметност со кафе

Мораме да се согласиме дека денешните уметници умеат да направат толку многу со толку малку. Во толку многу случаи потребна Ви е само брилијантна...

Ритам на линии | Борис Индриков

Борис е роден (1967) во Ленинград, а живее и работи во Москава. Неговата кариера започнала како дизајнер и илустратор на руското популарно научно списание  "Хемија...
video

Илузија создадена со молив | Adam Johnston

Илузија создадена со молив, од страна на Adam Johnston. Копија на оригинален цртеж од JD Hillberry. Создавање уметничко дело од обичен лист хартија. Уживајте.

Оживување на заборавени слики | Chadwick – Spector

Chadwick Gray и Laura Spector се креатори на проектот Museum Anatomy - проект во кој уметнички слики се репродуктираат на човечкото тело. Овој проект...

Цветен погреб | Peihang Huang

Сликарката од Тајпеј - Peihang Huang, користи маслени бои за да ги создаде овие бајковити, романтични, но и морбидни портрети, инспирирани од Барби куклата. Таа...