Направи сам | Марама во ленти

Дали сте фан на реупотребата на старата облека? Дали сакате да влезете во улога на сам-свој-креатор? Денес Ви предлагаме Направи сам марама, која е...

Направи сам | Гумен печат

Со денешниот проект ќе Ви покажеме како на едноставен начин да направите свој печат, со материјали кои може да ги најдете во секоја книжарница. Потребни...

Направи сам | Триаголни полици

Дали се соочувате со премногу драги предмети во Вашиот дом, а немате доволно простор за складирање? Дали дел од нив се и Вашите книги?...

Фризури за средна должина на коса

Се чини дека средната должина на коса е универзална. Можностите за комбинации и фризури се бескрајни. Можете да ја носите пуштена, права, виткана, во...

Совршен подарок за љубителите на книгата!

Овие рачно направени мали книги, се направени од викторијански лекарски торби, стар новчаник и стара Strathmorе хартија за цртање, а се совршен подарок за...

Направи сам | Плетен колан

Пролетта, како период на нови почетоци и нови предизвици е совршен тајминг за бројни прошетки, кафиња во бавча и шопинг. Но, тоа не значи...

Направи сам | Балетанки-глувчиња

По мачките-балетанки, оваа сезона благодарение на Marc Jacobs тука се и глувчињата-балетанки. Со денешниот проект ќе би покажеме како може да ги разубавите ваши...

Направи сам | Креативни потсетници

Во суштина, уредноста на работното биро повлекува уредност во работните обврски, ред кај работните навики и задоволство поради работниот успех. Па, затоа што се...

Направи сам | Држач за ланчиња

Факт е дека секоја припаднична на понежниот пол сака да носи накит, но исто толку важно за секоја е истиот да биде добро организиран...

Направи сам | Креативно рециклирај

Постојано сме сведоци на уништувањето на нашата животна околина. Отпадот секојдневно масовно се зголемува, додека се создаваат се повеќе и повеќе депонии. Дали ние...

Направи сам | Романтични шорцеви

Модниот тренд кој го врати тексас шорцот назад на репертоарот кај девојките го обележува лето 2013 - дополнет со неколку летни бохо елементи, овој...

Направи сам | Летна фризура (2)

Втората летна фризура од нашиот мини-серијал  e ниска пунџа.  На прв поглед изгледа комплицирано, но ако одите чекор по чекор не е воопшто тешко...

Направи сам | Летна фризура [6]

Летото е време кога косата најчесто ја носиме собрана, главно од практични причини. Поради тоа, за денешниот избор на летна фризура одбравме една интересна...

Направи сам | Лустер од лажички

Денешниот направи сам предизвик за Вас е уникатен лустер од пластични лажички. Потребни материјали: -  80 пластични лажици - пластично 5-литарско шише од вода - скалпер, клешти и...

Направи сам | Украсна ламба

Имате некоја монотона стаклена ламба, која сакате да ја разубавите? А чувате и некои филмови од развиените фотографии? Тогаш имате се што Ви е...

Направи сам | Лампиони излезени од книга

Реално, секое отварање на празничната атмосфера повлекува отварање на правливите кутии со декоративен материјал, меѓу кои секоја година се чувствуваме дека на минатогодишните им...