Филм препорака | Споменикот на Мајкл Џексон

Режија: Дарко Лунгулов Улоги: Драган Бјелогрлиќ, Мирјана Карановиќ, Љубомир Бандовиќ, Борис Миливојевиќ, Тони Михајловски... Приказна за монотоноста на еден град. За борбата на малиот човек против големите...

[Филм] Шпиони

Како Мелиса Мекарти му го чува грбот на Џуд Ло? Таа е дел од екипата. Таа е шпион. Сузан Купер (Мелиса Мекарти) е скромна аналитичарка...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (23.12 – 27.12)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 23.12 до 27.12.2014 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       23.12.2014 (вторник) | 20.00 претстава:...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (08.12 – 13.12)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 08.12 до 13.12.2014 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       09.12.2014 (вторник) | 20.00 претстава:     ...

[Филм] Тато се врати

Марк Волберг против Вил Ферел! Кој ќе биде глава на семејството? Очувот Бред, е радиоводител, кој се труди неговите посиноци да го засакаат и да...

Охридско лето | Свечено отворање

Овогодинешниот фестивал на „Охридско лето“ се претпоставува дека ќе биде еден од најдобрите досега. Богатата програма на свеченото отвoрaње го навестува тоа. На Свеченото отвoрање...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (09.03 – 14.03)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 09.03 до 14.03.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       09.03.2015...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (19.01 – 24.01)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 19.01 до 24.01.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       20.01.2015...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (14.11 – 20.11)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 14.11 до 20.11.2016 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       15.11.2016 (вторник)...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (09.02 – 15.02)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 09.02 до 15.02.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:      10.02.2015 (вторник)...

Неделен репертоар на Драмскиот театар (02.03 – 07.03)

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 02.03 до 07.03.2015 ќе имате можност да ги проследите следните претстави: ден и час:       02.03.2015...

[Филм] Свита

Филмска адаптација на наградуваната ТВ серија со оригиналната aктерска екипа. Филмската ѕвезда Винсент Чејс (Адриан Грение), заедно со своите другари Ерик Марфи (Кевин Конели), Желката...

Балетот „Жизел“ во МОБ

Во сабота (27.февруари), со почеток од 20 часот, во Македонската oпера и балет ќе биде изведен романтично-фантастичниот балет во два чина, „Жизел“. Праизведен е во...

Охридско лето | Изложба на Леополд Форстнер и матинето на Елена...

Вчера, во 11 часот во куќата на Уранија и Робевци се одржа изложба на уметник од виенскиот југендстил на Балканот, насловена „Сеќавања за Првата...

Кафемоција | Драган Божинов

Оној кој работи со своите раце е работник. Оној кој работи со своите раце и ум е занаетчија. Но, оној кој работи со своите раце, ум...

„Дамата со камелии“ во МОБ

Во четврток (3.март), со почеток од 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Дамата со камелии“ на музика од...