Дали за Керол | Алиса во илустрации

Што би рекол Lewis Carroll за толкувањето на Салвадор Дали за Авантурите на Алиса во земјата на чудата? Авторот почина во 1898 година, додека...

Сите бои на Париз

,,Paris in Color'’ (,,Париз во боја'’) e прекрасна збирка принтови кои ја прославуваат уметноста на животот во градот на светлината и љубовта. Во колоритни...
video

Прв ковер на Virtual Complex

'Cause you know, you know, you know That I love you, I have loved you all along... Млади и неуморни, креативни и талентирани - Virtual Complex е бенд...

Еден ден, моето дете ќе биде…

Покрај многуте беби-фотосесии, се чини дека ниеден фотограф или набљудувач не може да остане имун на слаткиот резултат. Исто како и следниот пример: францускиот...

Мал стан со добар план

Совршена потврда дека димензиите не пречка за функционален и пријатен дом, е овој минијатурен стан во Одеса, Украина, кој е со вкупна површина од...

Облека за работното столче

Холандското дизајн студио Bernotat and Co изработи колекција облека за столици со кои многу лесно може да дадете нов изглед, поголема функционалност и удобност...

Неколку цитати на светските композитори

Убавината е причината за отпочнување на самата уметност. Различниот вкус за убавото не само што ја прави убавината како сама по себе тешка за...

Ретро еколошки телевизор

Ретро стилот е повторно во мода. Доколку имате стар телевизор и сакате да го вклопите некако во ентериерот, еве неколку еколошки решенија кои ќе...

Полица со лик | Alexi Mccarthy

Обично, категоријата Дизајн е застапена со многу креативни автори кои доаѓаат од големи (или мали) дизајн-студија, чии дела се производ на целосно истражување, труд...

Танчери насекаде | Jordan Matter

Jordan Matter е главниот виновник кој стои зад оваа серија фотографии под наслов „Танчери меѓу нас“. Станува збор за прекрасни фотографии направени во Њујорк...

Секоја врата може да се отвори

 Многу одамна, во едно царство царот ги собрал сите мудреци од неговото царство. Ги однел пред една огромна врата и ги прашал дали би...

Средновековна бајка во Италија

Какво неверојатно место! Некогаш прекрасен италијански средновековен дворец, а денес автентичен хотел кој им ја раскажува древната бајка на своите посетители, искусувајќи ги романтичноста...

Зара | Кампања пролет/лето ’14

Интересни дезени, препознатливи кроеви, убави форми и детали од реси во новата колекција за пролет/лето '14 од Зара. Модели Amanda Murphy, Ashleigh Good, Kirstin...

Генијални 3D реконструкции на филмски сцени

Љубовта кон сцените на класичните филмови кај Siebe de Boer, холандски дизајнер, резултираше со нивна реконструкција во преубави 3D модели. Уникатната архитектура во филмовите како...
video

Апсурдна, Кафка игра | Denis Galnin

До сите зависници од видео-игри (оние кои признале и оние кои сеуште не), подгответе се да го промените нивото на тежина од „лесно“ во „што...

Урбана приказна | Vennesla Library

Составена од библиотека, кафуле, места за состанување и административни области кои ја поврзуваат постоечката градба со центарот за учење: Vennesla Library во Норвешка има...