Тажна фото – приказна која го потресе светот

Уште при првата средба меѓу Angelo Merendino и Jennifer, Angelo почувствувал дека таа е вистинската. Љубовта не може да се скрие, таа израснува многу...
video

Пелистерка календар 2013

Македонскиот бренд Пелистерка е единствен по своите календари кои преминаа во традиција. После Елена Ристеска, Иванна Хаџиевска, Викторија Лоба, Драгана Чуприна, оваа година пред...

Убавата Будимпешта под густата магла

Кога зборуваме за светските метрополи, често ги поврзуваме со временските услови, што ни ги разубавува фантазиите. Лондон го поврзуваме со вечниот дожд, Москва ја...

Во потрага по перфекцијата | Стефан Соколовски

Според години - тинејџер, според карактер - визионер, според образование - аматер, но според своите фотографии - вистински професионалец, Ве запознаваме со Стефан Соколовски....

Денот и ноќта во еден град

Контраст е првото нешто што ни паѓа на памет кога ќе ги видиме фотографиите на Carl-Antonyn Dufault. Фотографот од Канада составил фотографии на едно исто место...

Анкциозноста преку очите на Felipe Feca

Felipe Feca е фотографка која се борела со анкциозноста веќе десет години и кога веќе оваа битка е готова, таа одлучи да направи фотографски серијал...

Најубавите пејзажи | Jakub Polomski

"Моето име е Јакуб Поломски и јас сум професионален полски фотограф специјалилист за пејзажи и патувачка фотографија. Ова е мојата приказна и се надевам дека ќе...

Супер фото-сесија во вистинска Дизни библиотека – Admont Abbey

Светот вчудовидено гледаше во 1991 година, кога "Ѕверот" првапат и ја покажа на Бел неговата библиотека во класичниот дизни филм. Тимот на Фон Вонг имаше иста реакција...

Во домот на Барби и Кен

Dina Goldstein е наградуван фотограф кој работи на необични фотосесии и едиторијали за реклами и списанија. Нејзиниот последен проект е серијата на фотографии наречена...

Допирање со непознати | Richard Renaldi

Фотографиите на кои сме во нечија прегратка или се држиме за раце се фотографии кои се резервирани за нашите блиски и сакани личности. Но...

Минато и сегашност на една фотографија

Taylor Jones е фотографот кој ја создаде оваа страница, каде се прикажани стари фотографии вметнати во нови, направени на истото место каде биле создадени...

Портрети на иконски фотографии и луѓето кои ги направиле

Во изминативе пет години, фотографот Тим Мантоани има направено преку 150 фотографии од познати фотографи кои ги држат нивните најпознати дела. Неговата цел кога...

Јас помнам кој сум!

Tom Hussey е фотограф уште од својата осма година, кога неговиот татко му подарил SLR камера. Неговата мајка не била многу среќна што тој...

Индиска митологија | Manjari Sharma

Да претпоставиме дека сте љубител на индиските серии или едноставно сте космополитски расположени за да го истражите светот: еве Ви совршена шанса за тоа,...

Девојките и фотоапаратот

Што се случува кога девојките имаат фотоапарат во нивните раце? Добиваме израз на лице, односно потенцирање на тоа колку им се "СОЧНИ" усните. Тоа...

Дождовна магија низ фотографии

Дождот може да Ве онерасположи и да Ве натера да останете дома. Но, сепак дождот е дел од секое годишно време и ние Ви...