Колекција | Ева Арнолд

Ева Арнолд, американска култна фотографка, позната како последна која ја "фатила" Мерилин Монро на својот апарат за време на снимањето на нејзиниот последен филм...

Carli Davidson | Фотограф и љубител на животни

Carli Davidson е меѓународно признат и наградуван фотограф, како и искусен тренер и одгледувач на животни. Нејзиното студио се наоѓа во Портланд, Орегон и...

Инфра фото серии | Ричард Мос

Ирскиот фотограф кој живее и работи во Њујорк, неодамна ја изложи својата колекција фотографии насловени "Infra" чија проблематика е конфликтот во Конго. Мос користи...

Воодушевувачки фотографии со птици (дел 2)

За сите оние на кои им се допадна вчерашната галерија со овие мали божества, следува продолжение со еднакво интересни и фасцинантни фотографии на братско...

Нежност во фотографија | Мартин Странка

Мартин Странка е чешки фотограф кој ги прави овие прекрасни фотографии кои пленат со нежност, едноставност, ненаметливост и дискреција, а се всушност многу моќни...

„Amalgamation“ | Micaël Reynaud

Францускиот уметник Micaël Reynaud, ги користи портретите на обични луѓе кои ги направил американскиот фотограф Michael Jang за да создаде многу интересна видео анимација. Во...

Инспирирачки фотографии со доза надреализам

Сет од фотографии кои предизвикуваат, инспирираат и се вредни за вашето внимание. Нивен автор е данскиот фотограф Egon Gade кој работи за клиенти низ...

Воодушевувачки фотографии со птици (дел 1)

"John & Fish" е еден од најпопуларните тимови на Flickr кои фотографираат птици. Тимот е составен од брат и сестра кои живеат и работат...

Урбан зум | Јаkob Wagner

Исплакнете си ги очите уживајќи во овој фотографски проект наречен Urban Zoom на германскиот фотограф Jacob Wagner кој работи freelance како асистент и како...

Неверојатни пејзажи од храна

Карл Ворнер работи во областа на маркетинг и реклама во изминатите 25 години, како фотограф кој фотографира мртва природа и пејзажи за големи рекламни...

Минијатурна нееднаквост | Christopher Boffoli

Серијата фотографии со наслов "Disparity", односно нееднаквост, се дело на американскиот уметник, режисер и писател Christopher Boffoli, кој за оваа цел прави интересни поставки на...

Живот во 40тите | Stanley Kubrick

Stanley Kubrick - еден од најинтригантните и најталентирани американски режисери, човек чии дела биле лектира за режисери од рангот на Браќата Коен и Тим...

Извонредните фотографии на Pierre Baëlen

Pierre Baëlen e исклучително талентиран фотограф стациониран во Париз. Сите негови фотографии раскажуваат некаква приказна, најчесто хумористична и во комбинација со одлично осветлување и...

Скопје низ годините

Градот Скопје своите почетоци ги бележи уште во старата Римска империја кога под името Скупи се наоѓал на левата страна на р. Вардар. Градот...

Чудесен свет | Kirsty Mitchell

Ова е чудесен свет, со многу бои, магија, блага меланхолија, романтика и бајковити пејзажи... Ваква е атмосферата во светот на фотографката Kirsty Mitchell. Родена...

Најдобрите фотографии за 2011 година

Сите овие фотографии се дел од натпреварот на National Geographic одржан низ целиот свет.