“Големото јаболко” е моја инспирација | Боби Дојчиновски

Запознајте го Боби Дојчиновски - наш млад, талентиран и перспективен фотограф и кретаивец. Во моментов Боби работи како ИТ систем менаџер, но она што...

Снегулки

Wilson A. Bentley (1865-1931), The Snowflake Man, успеал да фотографира повеќе од 5000 снегулки, секоја различна една од друга. "Под микроскоп можеме да видиме дека...

Облека од храна | Ted Sabarese

За Ted Sabarese - талентираниот фотограф,  пишувавме неодамна, но тој повторно изненади со една оригинална идеја која не можеме а да не ја споделиме...

Советите на баба

"Тоа се неколку совети кои мојата баба требаше да ми ги даде (или можеби и ми спомнала), но никогаш не сум ја слушнал вистиснки,...

Портрети на иконски фотографии и луѓето кои ги направиле

Во изминативе пет години, фотографот Тим Мантоани има направено преку 150 фотографии од познати фотографи кои ги држат нивните најпознати дела. Неговата цел кога...

Храна во разни бои | Linda Lundgren

Запознајте ја Linda Lundgren, талентиран стилист за храна од Шведска. Таа се фокусира на фотографирање на храна и соработува со големи светски имиња како McDonalds,...

Еротска фотографија | Андре Брито

Андре Брито е фотограф од Португалија кој е специјализиран за разголени, модни и маркетинг фотографии. Следниве фотографии се дел од неговата работа врз разголени...

Молив VS Камера | Ben Hein

Белгискиот сликар Ben Heine слика и фотографира од свои 10 години. Така тој неодамна дојде до идеја дека може овие две техники да ги...

Генетски портрети | Ulric Collete

Канадскиот фотограф Ulric Collete работејќи на еден проект каде фотографирал по една фотографија секој ден, сосема случајно, додека експериментирал некои техники, го создал својот...

Благоја Дрнков, столб на македонската фотографија почина на 98 години

Благоја Дрнков, основоположник на македонската фотографија и документаристика почина на 31 јануари,2012 год. на 98 години. Тој е човекот на кого денес треба да...

Екстремна фотографија

Уживајте во оваа одбрана колекција на фотографии од екстремни спортови. Доколку сте љубител на адреналин и на превземање ризици, сигурно ќе ви се допаднат...

Капки кои танцуваат | Heinz Maier

Heinz Maier почна да фотографира само пред околу две години, но неговите фотографии од капки заробени во кадар, веќе станаа сензација. Тој е одличен...

20те најдобри “Playboy” насловни на сите времиња

Ви ги претставуваме 20те најпознати и најкупувани "Playboy" насловни страници на сите времиња. Секоја од нив, икона на своето време и секоја од нив...

Мачки спанковци

Мачките во просек 16 часа од денот го поминуваат во спиење. Тоа го прават насекаде низ домот, бирајќи чудни места и пози. Погледнете ја...

13 кралици | Alex Gertschen & Felix Meier

Alex Gertschen и Felix Meier се имињата на двајцата фотографи кои стојат позади колаборацијата Alex & Felix. Нивниот проект наречен "13 Queens" претставува различен универзум, секој...

Смешни портрети на животни | Lennette Newell

Lenette Newell спаѓа во фотографите-пионери кои постигнале максимум во сите полиња на професионалната фотографија. Иако таа обично оперира во светот на модната и комерцијалната...