Совршен спој на фотографија и кулинарство | Ilian

Илијан ја започнува својата кариера во фотографијата, како фотограф за весници, покривајќи ја војната во Косово. Подоцна се сели во Лондоб и таму започнува...

Мимикрија

Способноста на некои видови животни и растенија, да го прилагодат својот изглед, односно да се камуфлираат во околината во која живеат, за да се...

Панорама од 360° | Chris Kotsiopoulos

Chris Kotsiopoulos е грчки астроном кој прави неверојатно небесни панорами од 360 степени. Перспективата која тој ни ја дава е навистина фантастична. За да...

Татко на филмот | Eadweard Muybridge

Eadweard Muybridge бил англиски фотограф, кој е познат по својата пионерска   изработка во подвижни фотографии. Уште пред да се појави целулоидната филмска лента тој користел...

Подземна железница или галерија?

Стокхолмшкото метро се смета за едно од најубавите во светот. Наречено е Tunnelbana и се состои од 100 станици, од кои 47 се подземни,...

Неверојатни пејзажи

Доколку немате инспирација што да фотогарфирате, а вашиот апарат собира прашина, ви нудиме решение. За денес одбравме збирка неверојатни пејзажи, фотографирани низ целиот свет. Се...

Совршена голотија | Carsten Witte

Carsten Witte е роден 1964 година и се смета за препородбеник на убавината. Уште како мало дете се загледувал во убави предмети, фотографии и...

Што не грее кога е ладно?

Погледнете ја оваа серија интересни фотографии насловена како "Што не грее кога е ладно?". Фотографот чие име и покрај обидите ни остана непознато, на еден...

Фантастични фото манипулации | Marilyn Bouchard

Marilyn Bouchard е фотограф, позната по нејзините концептуални фотографии кои прават да се загледате и да се замислите на секоја одделно. Нејзините фото манипулации...

Птици во акција

Птиците отсекогаш биле предизвик за фотографите, бидејќи е посебно тешко да се направи добра фотографија од суштество кое постојано е палаво, разиграно и во...

Силуети |TJ Scott

TJ Scott е уметник од Лос Анџелес. Тој е истовремено писател, режисер и фотограф. Разгледувајќи преубави фотографии на социјалната мрежа "Flickr" и самиот посакал...

Преубави макро фотографии

Макро фотографија е фотографија снимена одблизу, обично од многу мали објекти. Интересна е бидејќи со леснотија ги лови неочекуваните и чудесни моменти кои не...

Експлозија од бои | Gabriel Wickbold

Gabriel Wickbold e 26 годишен талентиран уметник од Бразил. Препознатлив е по своите шарени, експресивни и сензуални фотографии. "Сум работел на многу јазици од уметноста....

Обележани за цел живот

Сосема разбирливо е дека разделувањето и разводот се тешки за сите кои се вклучени во него, но сепак оние кои највеќе страдаат се децата....

“Големото јаболко” е моја инспирација | Боби Дојчиновски

Запознајте го Боби Дојчиновски - наш млад, талентиран и перспективен фотограф и кретаивец. Во моментов Боби работи како ИТ систем менаџер, но она што...

Снегулки

Wilson A. Bentley (1865-1931), The Snowflake Man, успеал да фотографира повеќе од 5000 снегулки, секоја различна една од друга. "Под микроскоп можеме да видиме дека...