Следи ме | Murad Osmann

Креативно документирање на патување низ светот со својата поубава половина, преку серија фотографии насловена како „Следи ме“, создадена од Murad Osmann. Фотографии кои прикажуваат...

Јога кучиња | Dan Borris

Јогата релаксира, а оваа серија фотографии насловена како Yoga Dogs дефинитивно ќе Ве насмее. Хумористични фотографии, дело на Dan Borris, прикажуваат преслатки кучиња во...

Познатите пред објективот на Andy Gotts

Многу од познатите холивудски личности застанале пред објeктивот на Andy Gotts. Gotts е фотограф кој веќе дваесет години се занимава со фотографирање на познати...

Фотографии произлезени од фантазија | Katerina Plotnikova

Katerina Plotnikova е фотограф од Русија, која создава прекрасни фотографии кои Ве носат во поинаков свет. Бајковита претстава на природата, дело на фантазијата и...

Проект 365 | Kyle Thompson

Kyle Thompson е млад фотограф кој креира 365 дневен проект, со кој ни овозможува визуелно патување на нашата имагинација. Неговите фотографии преовладуваа со неверојатен,...

Искрено пријателство прикажано на фотографии

Прекрасно пријателство помеѓу Tasuku и неговиот миленик Muu, документирано од страна на Aya Sakai, мајката на момчето. Сликите се сликани со Instagram и раскажуваат...

Импровизирани домови | Steve McCurry

Steve McCurry, познат фотограф ни претставува фотографии од импровизираните домови ширум светот. Се фокусира на најсиромашните области и обидите на луѓето да создадат свој...

Љубов во Париз | Peter Turnley

Peter Turnley, фото-новинар познат по документирање на конфликтот и маките на луѓето кои страдаат. Искуството од четириесет години, многуте фотографии направени и објавени низ...

Грбот на својата сакана | Fabio Sabatini

Како прекрасно љубовно писмо, фотографот Fabio Sabatini, создава прекрасна серија фотографии на неговата сопруга Alessandra. Љубовта е најголем мотив за создавање на овие фотографии,...

Климатски промени | Loan Nguyen

Loan Nguyen започнува креативна задача насловена „Времето и другите природни феномени“. Фотографии на кои се претставени климатските промени со кои се соочува светот. Со...

Јапонскиот Хари Потер – Halno

Запознајте го „Јапонскиот Хари Потер“ - Halno, кој ја добива оваа титула после создавањето на фотографии на кои тој се наоѓа на летечка метла....

„Состојба на умот“ | Nuno Moreira

„Состојба на умот“ е серија фотографии на Nuno Moreira, која всушност претставува збир на емотивно управувани фотографии кои нудат индивидуална и уникатна преспектива на...

„Parkour Motion“ | Ben Franke

Фотографот Ben Franke, успева да долови убави, акробатски движења. Трагајќи по извонредни некласифицирани спортисти, следејќи го нивното движење низ урбаните улици, документирајќи ги нивните...

Девојка во шума | Jessica Tremp

Jessica Tremp е фотограф од Мелбурн, која го користи апаратот за да ги реализира нејзините детски фантазии. Таа вели: „Кога бев мала сонував дека...

Креативно откачени фотографии | Ryan Schude

Креативни, смешни, откачени и помалку морничави фотографии, дело на Ryan Schude, фотограф од Лос Анџелес. Бунтовник по природа кој барајќи го својот стил создава...

Совети за подобри фотографии на Вашиот миленик

Денес, речиси секој има свој миленик и неизбежно е да им се одолее. Фотографирањето на милениците е една од најубавите работи, но не секогаш...