Грбот на својата сакана | Fabio Sabatini

Како прекрасно љубовно писмо, фотографот Fabio Sabatini, создава прекрасна серија фотографии на неговата сопруга Alessandra. Љубовта е најголем мотив за создавање на овие фотографии,...

Климатски промени | Loan Nguyen

Loan Nguyen започнува креативна задача насловена „Времето и другите природни феномени“. Фотографии на кои се претставени климатските промени со кои се соочува светот. Со...

Јапонскиот Хари Потер – Halno

Запознајте го „Јапонскиот Хари Потер“ - Halno, кој ја добива оваа титула после создавањето на фотографии на кои тој се наоѓа на летечка метла....

„Состојба на умот“ | Nuno Moreira

„Состојба на умот“ е серија фотографии на Nuno Moreira, која всушност претставува збир на емотивно управувани фотографии кои нудат индивидуална и уникатна преспектива на...

„Parkour Motion“ | Ben Franke

Фотографот Ben Franke, успева да долови убави, акробатски движења. Трагајќи по извонредни некласифицирани спортисти, следејќи го нивното движење низ урбаните улици, документирајќи ги нивните...

Девојка во шума | Jessica Tremp

Jessica Tremp е фотограф од Мелбурн, која го користи апаратот за да ги реализира нејзините детски фантазии. Таа вели: „Кога бев мала сонував дека...

Креативно откачени фотографии | Ryan Schude

Креативни, смешни, откачени и помалку морничави фотографии, дело на Ryan Schude, фотограф од Лос Анџелес. Бунтовник по природа кој барајќи го својот стил создава...

Совети за подобри фотографии на Вашиот миленик

Денес, речиси секој има свој миленик и неизбежно е да им се одолее. Фотографирањето на милениците е една од најубавите работи, но не секогаш...

Морски прасиња на Олимписки игри

Maverick Arts создадоа прекрасен календар со морски прасиња кои учествуваат на Олимписките игри. Тие пливаат, трчаат, возат велосипед и учествуваат во разни игри. Сите...

Постојано паѓање | Kerry Skarbakka

Серија фотографии насловена „The Struggle to Right Oneself“, дело на Kerry Skarbakka. Во фотографиите, Skarbakka ја истражува застрашувачката состојба на паѓање, пред да се...

Мајстор во својата работа | Elliott Erwitt

Со 60 - годишна кариера како фотограф, Elliott Erwitt е еден од најпознатите фотографи. Познат по создавање фотографии кои зрачат со емоции и одредени...

Фигури што лебдат | Bence Bakonyi

Унгарскиот фотограф, Bence Bakonyi заедно со Kira Koroknai, направиле серија фотографии на кои луѓето се прикажени како способни да лебдат во воздухот. Луксузни места...

Tippe Degre – Могли во вистинскиот живот

Tippe Benjamine Okanti Degre - детето кое ја живеело приказната за Могли. Роденa е во Windhoek, Namibia во 1990 година. Благодарение на нејзините родители,...

Љубов кон кучињата | Jessica Trinh

Jessica Trinh, 17-годишна девојка која е вљубеник во животните, особено во кучињата, за кои смета дека со причина се најдобар пријател на човекот; можат...

Насликана фотографија | Alexandra Valenti

Alexandra Valenti, фотограф и уметник од Лос Анџелес креира нови светови, сликајќи по одредени фотографии. Силуети се мешаат со акварел бои, создавајќи нова претстава...

Човекот и океанот | Mark Tipple

Mark Tipple е фотограф и режисер чие има стои зад „The Underwater Project“, репортажа која ни ја покажува врската меѓу Австралија и океанот. Mark...