Како до совршена празнична фотографија?

Фотографката Irene Rudnyk сподели неколку корисни совети за тоа како да направите совршен празничен портрет без да излегувате од својот дом. Доколку сеуште заразени со празничната...

#YouDidNotSleepThere | Американка го исмејува трендот со шатори на Инстаграм

Факт е дека не се што гледате на Instagram е точно! Многу луѓе трошат секојдневно енергија за да ги убедат останатите во тоа колку им...

Фотографии од најслаткото пријателство во светот!

 Мора да се согласиме дека вистинското пријателство не познава граници! Доколку не можете да им верувате на своите уши кога некој ќе ви каже дека...

Работата на папараците во минатото претставена на изложба

Нова шокирачка изложба се отвори во Centro Italiano per la Fotografia во Торино, претставувајќи стари фотографии на неколку јавни ѕвезди направени од папараци! За папараците може да...

Патување низ Баварија и Австрија

Patrick Pfaff како вистински патриот не' води на патување низ убавата Баварија и Австрија. Преку својот објектив ни ги претставува воодушевувачките погледи од Berchtesgaden до Hallstatt! Спојот...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Елена Пеева Елена Пеева е една креативна девојка чиј предизвик е да ја фотографира природата. За...

Michel Haddi со изложба на портрети од најкултните личности од поп...

Michel Haddi може да се пофали со кариера од соништата! Пред неговиот објектив застанале иконите од поп културата од изминатите неколку декади, вклучувајќи ги Kate Moss,...

Омилената храна на светските лидери

Dan Bannino направи одличен серијал кој ги претставува навиките на исхрана на светските лидери. Главната цел е да го прикаже нивниот вкус и да ја...

#Divianarts | Христина Трајкоска фото на неделата!

Дозволете да Ви го претставиме победникот на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram, Христина Трајкоска. Христина е млада ентузијастична фотографка чија пасија е уличната фотографија. Не зборуваме за...

Симетрични згради на Будимпешта под надреално небо

Кога зборуваме за воодушевувачка архитектура, благо - детализирани фасади, широки улици, многу зеленило и велосипеди, зборуваме за Будимпешта! Zsolt Hlinka ги фотографираше зградите на самиот агол,...

Фотографија | Ноќниот живот на улиците во Токио

Токио е дефинитивно  дестинација од соништата! Со цел да се даде надреалистична слика на посакуваното клише, Yoshito Hasaka ги претстави јапонските улици навечер онака како што ги...

Надреална фотографија на Brooke DiDonato

Brooke DiDonato е авторот на овој надреален фотографски серијал. Миксот на секојдневни елементи од денот со мистерија и илузија ја акцентираат имагинативната способност на уметницата....

Посетители вметнати во уметноста од Stefan Draschan

Stefan Draschan е чест посетител на европските музеи, но неговиот објектив не ги лови уметничките дела туку нивната фузија со посетителите. Во неговиот серијал People Matching...

За љубителите на фотографијата – Seb Janiak излага во Белград!

Асоцијацијата “blanc / blank / бланк” го претставува францускиот фотограф Seb Janiak, светски познато име кое се врзува со уметничката фотографија, музиката, светот на дизајнот...

Фотографиите на Phillip Haumesser ќе Ви ја направат есента омилено годишно...

Phillip Haumesser направи одличен есенски серијал кој ќе Ви го стопли срцето. Изобилстовото на бои, среќните модели и преслатките зајаци ги прават фотографиите можеби едни...

#Divianarts | Филип Ѓорѓиоски фото на неделата!

Дозволете да Ви го претставиме победникот на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram, Филип Ѓорѓиоски.  Филип е креативец кој својата имагинација ја пренесува преку фотографија, преку која мајсторски креира...