Страна во животот

"Не знам кој направил, но беше било направено секој да си одбере по една страна во животот. Всушност, таа страна друг ни ја избира,...

7 мудрости од перото на Хемингвеј

Класиката во американската литература бездруго е светски долг кон овој книжевен великан, мајстор на хартија кој секогаш стоел на ставот дека „еден автор не...

10 прашања за Вашиот живот

Постои еден тип на луѓе кои со помош на мотивација веднаш ги решаваат проблемите во нивниот живот затоа што едноставно им било потребно некој...

Фејсбук его | Екарт Тол

,,Престанете да се дефинирате себеси – вам или на другите. Нема да умрете. Ќе почнете да живеете. И не грижете се за тоа како...

Цитати за убавината

Сите си имаме несигурности и денови кога не се чувствуваме баш најдобро. Во денешно време, кога притисокот да изгледаш убаво, слабо итн. е голем,...

Што можеме да научиме од децата?

Сте ги погледнале ли децата кога си играат? Тие се креативни, активни и среќни. Впиваат се' што ќе слушнат, видат, мириснат или допрат. Толку...

Сакав да го променам светот

Кога бев млад човек, сакав да го променам светот. Видов дека тоа е навистина тешко, а можеби и невозможно - па, се обидов да ја...
video

Радоста на уништувањето

Во мислите и потсвеста на голем дел од луѓето е да уништат нешто или напакостат некако некому. Апсурдно е задоволството кое се чувствува во...

Глупаво е да сака да владее со другите оној кој не...

Латинските мисли пленуваат со мудроста што ја содржат, својата краткост, метафоричност, длабочината на мислата, а особено со својата едукативна димензија. Тие мотивираат на доблест, чест,...

Задникот на Ким Кардашијан

Ким Кардашијан, модерната, контроверзна идна мајка со најсекси задник во светот, повторно изненадува................................................................................................................................................................................................................... БЛА, БЛА, БЛА... Зошто кликнавте? Ве интересира „Задникот на Кардашијан“? Опседнати сте со...

Меган и Седумте Светски чуда

Занемарувајќи ја непредвидливоста на секојдневието, циркулирајќи заедно со стресорите и заборавајќи на оние работи кои ни се од есенцијално значење, функционираме монотоно, напорно и програмирано....

Пет приказни, пет поуки

Едно дете ѝ вели на својата мајка - „мамо, изгледаш многу убаво денес“. Мајката, изненадена прашува зошто... детето повторно ѝ одговара, „затоа што ниту...

Како би сакале да бидете запаметени?

Пред отприлика 100тина години, еден човек пролистувајќи го дневниот весник наиде на изненадување кое го проследи со неверојатен ужас, забележувајќи го сопственото име на...

Што треба да направите првиот час дома, после работа?

За денот да ви биде успешен, важен е совршениот утрински ритуал или уште подобро, вечерниот, пред добриот сон. Но доколку сакате навистина да бидете...

Вистината за Вашиот страв

Вие не се плашите од темнината - бидејќи ја користите темнината во Ваша корист. Вие не се плашите од височини - работевте напорно за да...

7 х добро расположение

Можеби сметате дека многуте објави, книги или совети од пријателите кои едноставно „Ви солат памет“ за подобрување на Вашиот живот се претерано клише, но...