Зафатете се со живеење

Во пресрет на уште едно сончево и разиграно лето, на многумина омиленото годишно време, вреди да се потсетиме зошто летото важи за највозбудливата четвртина...

Слушај со срцето, и ќе разбереш

Покрај за добрата забава, филмските остварувања се и квалитетен извор на мудрости и поуки. Во нив постојано е проткаена филозофија за животот, пa не...

Животно ехо

Едно момче со својот татко шетал низ планината кога се сопнал од еден камен. На момент толку го здоболело што гласно извикало: "АААААААА". Одеднаш слушнал...

Вистинскиот пријател

Знаете ли како ќе препознаете вистинскиот пријател? Многу едноставно. Пријателот никогаш не живее предалеку. И кога ќе појдете до него, а нема да го затекнете...

Тешко е да се биде ЧОВЕК

Возот почна да се движи. Во него имаше патници од сите возрасти, вработени мажи и жени, студенти, а покрај еден прозорец седеше постар човек...

Марфиеви закони за проблемите

Ниеден вистински проблем нема решение. Во секој голем проблем се наоѓа мал проблем кој се бори да излезе надвор. Во секој мал проблем се крие...

Вистинска љубов

Беше околу 8:30 часот кога едно преокупирано утро, еден постар господин во свои осумдесетти години пристигна за да прими неколку конци на неговиот прст....

Јазикот на љубовта

Уште на самиот почеток на нивната љубов, семејството на девојката жестоко се противеше на врската со тоа момче. Ја убедуваа дека ако опстои во...

Подарок

Едно момче се спремало за доделување на дипломата. Со месеци се воодушевувал на спортските автомобили кои стоеле на излозите во авто салоните.Знаел дека татко...

Планинарката која ја изгуби леќата но не и вербата

Бренда беше млада девојка која доби покана да се качува по карпи, заедно со нејзините пријатели. Иако не ги сакаше баш планините, сепак ја...

Како го цените времето?

Нешто за што дефинитивно треба да размислите... За да ја разберете вредноста на десетте години: Прашајте го брачниот пар кој штотуку се развел. За да ја разберете...

Кога една жена сака, таа знае…

Сопругата ја изгубив есента во 2004 година. Бракот ни траеше само 7 години. Последните две ги поминавме по болници, во очајна борба со ракот, која...

Jaс сум Ти

Кога животот ја отсликува уметноста пред вашите очи, знаете дека универзумот ви се обраќа директно, чувствително барајќи да се разбудите и да обрнете внимание....

Дали знаеме што крие срцето?

Со првото утринско будење, тој почувствува непријатна болка во стомакот. Нешто таму како да го стегаше, притискаше и печеше. Не, тоа не беше болка од...

Мали задоволства

,,Мали задоволства'' (,,Small pleasures’’) e кус филм сo времетраење од пет минути, дело на грчкиот режисер Constantin Pilavios. Преку суптилен и жив приказ на најубавите, навидум небитни...

Најубавиот период од мојот живот

Беше 15 јуни, само два дена пред мојот триесетти роденден. Бев многу несигурен поради влегувањето во уште една нова декада од мојот живот, и...