Нокти инспирирани од литературата

Едно од најголемите задоволства во широко-појасносноста и достапноста на интернетот, е бездруго, неисцрпниот извор на инспирација: изненадувачки честа е можноста да се сретнете со...

Креативен библио-холик | Ателје 010

Холандските дизајнери од Ателје 101 ја создадоа креативната библиотека за книго-холичари - Bookworm library е склпторски одговор на Комисијата за дизајн и производство на...

Зошто писателите се плашат од социјалните мрежи?

На човек како Пауло Коелјо не ми е потребен церемонијален вовед или предавање за неговите лични достигнувања или професионални награди во животот - тешко...

Царицата на Давид – Индија Еџхил

Читателите на Библијата најверојатно нема да се сетат на Михал, ќерката на кралот Саул - но, несомнено го паметат ликот на Давид. Цар Давид...

Книги за сечиј интерес | Pinguin Group

Водејќи се од впечатливите кампањи за книги, она што дефинитивно е достојно за восхит е заинтересираниот акцент врз исклучителната издавачка рекламна кампања од страна...

Литература vs. Сообраќај | Luzinterruptus

Инспиративно иницирање на корисен судир од страна на анонимна група на уметници со име Luzinterruptus, која ужива во нагласувањето на убавината затекната на јавните...

Интимна книжевна оаза | Карл Лагерфилд

„Со секоја книга која ја купувате, потребно е да купите време за да ја прочитате“, вели неприкосновениот крал на модата со веќе 30 годишно...

Книжевна светлина | Ragip Erdem

Книгите, помалку или повеќе, се докажаа како вистински пријатели - без да не вознемируваат премногу, можеме да сметаме на нив во секое време. Да...

Библиотеката: катедрала на душата

Ниска, црвена зграда од тули сместена врз трева среде градскиот хаос како гарант на молкот на едно минато време. Всушност, се работи за пусто и...
video

Книги по случаен избор | Библиомат

Од долго-годишна традиција на купување и добивање книги на подарок до енормна колекција која резултира со идеја да се отвори книжарница, кулминацијата на инволвирање...

Закачени наслови | Gustav & Agusta

Читачи или не, веруваме дека секој од Вас поседува книги во домот. Прочитани или не, потребно им е место за престој - како што се...

Време е за камуфлажа | Karlsson Clocks

Целосно фукционирање на автентичен часовник кој го прикрива своето постоење во збир на колоритни тврди корици. Таен часовник кој го означува времето за книга...

Впечатливи кампањи за книги

Проблемот на денешницата е што и покрај толку понудена литература независно дали за наука или за забава, истата се одбива да се практикува поради олеснетата...

BookBike полица

Назад кон оригиналноста на проектот „Велосипедско складирање“, дизајн-студиото BYografia направи корисна креација наменета за велосипедистите, кои што секогаш имаат проблем со наоѓање простор да го складираат...

Понуда за брак во книга

Понесени од креативноста на најинтересните предлози за брак, ова е можеби најслаткото запросување што некогаш сте го виделе: Крис, студент од Њујорк, навистина успеал во...

Само кога би знаеле…

Луѓето мислат дека Ве познаваат премногу добро, нели? Креативните луѓе се внесуваат толку многу во нивните обврски, работа, семејство, пријатели, што секојдневно психички се трошат. Стојат...