video

Машина пред своето време | The Writer

The Writer - со изглед на малечко момче кое пишува, а всушност означува автомат изграден во 1770 година од страна на швајцарскиот часовничар Pierre...

Со книга во војна | American Library Association

Уште од времето кога интернетот се наметна како моќна алатка во комуникацијата и истражувањето, како и трошењето на слободното време - изгледите на библиотеките...

Хари Потер потпетици

Ако припадничките на понежниот пол навистина уживаа во предлогот на DA за потпетиците кои припаѓаат на серијата „Once Upon A Time“ (иако истите се...

Фиктивни пејсажи | Kyle Kirkpatrick

"Мојата пракса првенствено се занимава со поимот на замислената сцена. Јас прикажувам вештачки објекти и природни материјали во една целина која истовремено формира внимателно...

Хартијата на Смауг | VMCreations

Спојот на книги и дизајн секогаш е добредојден во категоријата Книжевен агол на DA: овојпат, станува збор за инспирација од големиот Толкин и неговиот...

Играчки на троновите | Pop! серија

Ако никогаш не сте помислиле дека Игра на троновите може да доживее слатко издание, тогаш потсетете се на детската соба во нејзин стил -...
video

Мобилна библиотека | Sketchbook Project

Концептот на мобилната библиотека која летото 2013 година тргна на турнеја низ Бруклин, Чикаго, Медисон и Минеаполис - овој пат во најави своето проширување...

Нова „Метаморфозис“ корица | Jamie Keenan

Графичкиот дизајнер Jamie Keenan со потекло од Велика Британија е последниот креативец кој даде своја визија за корицата на безвременскиот „Метаморфозис“, кој доби нов...
video

Рop-up книги | Bowdoin College

Уште од деца, читателите кои знаеле да живеат во паралелниот свет на книжевноста уживале во рop-up книгите кои не само што служеле како фасцинација,...

Растение меѓу книги | Book Flower Pot

Книги во дневна, спална, работна соба... книги во кујна. Книги во часовник, книги во телефон... но, набројувањето не запира тука, затоа што проектот Book...

iPhone футроли | Out of Print

Откако Out of Print ги задоволија потребите на клиентите кои припаѓаат на книжевниот свет преку своите маички и торби, тие веднаш се насочија кон...

Книжевно светилиште | Platform 5 Architects

Ако не поседувате визија како изглеа една совршена библио-куќа со посебен дел од истата наменета за светилиште на книгите, тогаш погледнете го ремек-делото на...

Booktography – книжевни фотографии

Концептот на booktography, од индивидуален креативен каприц за кратко време станува тренд кој го зафати речиси целиот книжевен свет. Како вирус што се интегрира...

Мачка меѓу полиците | Perfect Cat House

Дизајн-студиото Hey!Cheese со седиште во Тајван, со своите креативно-практични идеи создаде еден проект којшто е наречен “Perfect Cat House”. Освен што сопствениците успеале да и...

Пикасо за Балзак | Скриено ремек-дело

Пабло Пикасо отсекогаш имал долг и комплициран однос со книжевните илустрации. Современиот уметник отсекогаш мразел да работи на спецификации и препреки, но, кога станува...

Уличниот уметник во Вас | Walls Notebook

Под хипотеза дека отсекогаш сте сакале барем за момент да бидете уличен уметник во некоја светска метропола, овој проект е како измислен за Вас....