Мажи танцуваат на штикли во Париз

Yanis Marshall е француски танчер и кореограф со малку поинакви методи на учење. Сите што сакаат да научат да танцуваат мора да носат штикли!...

Бон-тонот за време на оброк во светот

Етиката на трпезата ја учиме уште од мали, вилушката во левата, ножот во десната рака. Постојано исправени, да не зборуваме со полна уста. Но, колку...
video

Македонија се исклучи за „Часот на планетата“

Македонија докажа дека е дел од најголемата светска волонтерска акција Часот на планетата Земја. Рекорден број локации го исклучија осветлувањето за Часот на планетата...

Pepsi – И невозможното е можно

Pepsi Max UK направи несекојдневна реклама на еден од најпознатите пилајаци во светот, преку еден возбудлив и креативен начин. На една автобуска постројка на New Oxford Street...

„Часот на планетата“ 2014 поддржан од Durex

„Earth Hour“ или „Часот на планетата“ е светско движење организирано од Светскиот фонд за природата (WWF) се со цел да се сврти вниманието кон...

Неверојатно песочни склуптури во Storyland

Storyland понуди изложба на неверојатно направени склуптури од песок. Темите се од типот на Harry Potter, Where The Wild Things Are, Jumanji, Charlie and the Chocolate...

Декорација на здодевните штекови

Малите сиви слончиња се совршени за декорација на здодевните штекови во домот. Кога кабелот ќе се прикачи за штекот, тој изгледа како глава и...
video

Појадок низ светот

Што јаде светот за појадок? Одговорот на ова прашање многу убаво го сервираше BuzzFeed, во двеминутно гурманско доживување кое ќе ви ги разбуди и...

Неверојатните гласовни актери

Погледнете кој се стои позади гласовите на Вашите омилени анимирани јунаци.

Што ако познатите уметници бea архитекти?

Како ќе изгледаа градбите создадени од најголемите уметници на 20-тиот век, доколку наместо кон уметноста, својата љубов ја насочеа кон архитектурата? Одговорот на ова...
video

Портер – првото куче кое знае да вози

По половина век од Лајка, првото куче кое ја посети вселената, да Ве запознаеме со Портер, првото куче кое знае да вози автомобил. Секоја година SPCA...

Даниел оди директно во суперфиналето на Х-Фактор

Даниел Кајмакоски со баладата „Љубави" на неговиот ментор Жељко Јоксимовиќ стигна до големото финале на „Икс фактор". И жирито, а и самиот Кајмаковски призна,...
video

Уште еден ,,Let it go” ковер

Maddie и Zoe се две малечки сестри чии родители ги снимиле нивните вокални способности, во случајов неспособности. Можеби овој ковер не е ни одблиску...

Зошто кучето е најдобар пријател на човекот?

Кучето е единственото суштество на земјата кое би Ве сакало повеќе од себе си. Тоа е искрено животно кое се приврзуава за човекот и...

Места во Русија кои наликуваат на други места

Секоја земја е прекрасна на свој начин. Секоја има своја автентична убавина и места препознатливи за неа. Сепак некои места наликуваат едни на други....
video

Coca Cola | Направи нешто добро

https://www.youtube.com/watch?v=Wue2NMfgIfc За сите добри луѓе, е наменета новата реклама на Coca Cola. Во неа не се застапени некои типизирани херои, туку обични луѓе со позитивен дух,...