Мали и убави станови (9.дел)

Како да го организирате својот животен простор во стан помал од 40 метри квадратни? Многу удобно и пријатно, доколку употребите малку имагинација и добар...

Скриена градина во модерно- рустична куќа!

Еден дел модерна, друг дел рустична шарена куќа во Мелбурн, Австралија. Дело на Austin Maynard Architects со име Alfred House, всушност е редизајн на двата...

До идеален животен простор со ангажман на архитект – дизајнер ...

Внатрешниот дизајн претставува максимизирање на визуелен впечаток на затворен простор преку оптимална употреба на бои, материјали, светлина, земајќи ја во предвид пред се функционалноста...

Модерен и еколошки сафари ресорт во недопрената природа на Боцвана!

Архитектите Michaelis Boyd и Nick Plewman, се здружиле заедно за да го дизајнираат Sandibe Okavango, еколошкиот сафари ресорт кој се наоѓа во Боцвана. Изграден...

Идеален модерен стан за маж!

Дизајнерката Manon Belanger го адаптираше станот во Монтреал, кој одлучи да го опреми со оригинални и современи предмети. Станот прикажан во нашата галерија, идеално...

Уредете го својот дом со модерна геометрија!

Геометријските шари се многу динамични, привлечни и оваа сезона модерни. Но што е најважно - кога не знаете како да ја подобрите есететиката на...

Мала рибарска редизајнирана колиба со модерен изглед!

  Кога го планирате својот дом од соништата, постојат неколку работи за кои би требало прво добро да размислите. Палетата на бои, дизајнерска тема, уредувањето...

Елементи кои секогаш помагаат да се зголеми просторот!

Овој стан се наоѓа на Plaça Catalunyа во самото срце на Barcelonа, а го дизајнираше одличен тим на архитекти, кои успеаја да го извлечат...

Прекрасен скандинавски стан од соништата!

Овој фантастичен стан се наоѓа во Стокхолм. Изгледот на овој дом истовремено ја истакнува удобноста и внатрешната пространост - дом од 163 квадратни метри...

Дом во кој вентилацијата и светлото се клучни фактори!

"Wood House" е проект кој го дизајнираше јапонското студиo Muji во Okazaki како би промовирале дека вентилацијата, температурата и расветата - се клучни фактори...

Станот на George и Amal Clooney во Њујорк!

Познатиот пар George и Amal Clooney, купија стан во новата луксузна зграда /во изградба/ на познатиот трговец со недвижнини Aby Rosen. Зградата ја потпишува Norman...

Спој на модерен и ретро стил во куќа стара 300 години

Оваа куќичка се наоѓа во Корнвол, Велика Британија и е изградена во далечната 1680 година. Изградена е во стил типичен за ова поднебје. Однадвор...

Канцеларии за кои сонуваат сите вработени!

Дизајнерското студио D/Dock, добило задача да го дизајнира новиот работен простор на фирмата OVG која работи со недвижнини, на последниот кат на познатиот зелен Edge Building...

За редекорирање на домот, користете се со едноставната техника на колажот!

Користење на техниката колаж, како стил за редекорирање на домот е идеална доколку сакате својот стан да го направите жив и оригинален. Станува збор...

Вака луксузна куќа на дрво, до сега немате видено!

Во јужна Франција се наоѓа куќата на дрво наречене "Woodman's Treehouse", која нуди луксуз далеку од гардот, во дивината. На два ката високо во гранките...

Комбинацијата на модерен ентериер и историска зграда станува современ хотел

Некогашните цркви и домови кои датираат уште од пред илјадници години во италијанскиот град со богата историја, Матера се повторно предмет на интерес. Со помош...