Велосипед со вашето име | Juri Zaech

Дизајнерот Juri Zaech, кој живее и работи во Париз воведе еден нов, уникатен, персонализиран тренд во неговата работа. Имено, тој работи на колекција велосипеди...

Револуција на бар кодовите

Толку многу сме навикнати на здодевниот изглед на бар кодовите, што во моментов сигурно вашиот ум не може ни да замисли како бар кодот...

Инспирирано од природата

Без разлика колку е напредно општеството и технологијата денес, не треба да заборавиме на нашите корени и понекогаш треба да и се вратиме на...

Дигиталната уметност на Адам Мартинакис

Aдам Мартинакис е дизајнер кој е роден во Полска, од каде што е мајка му, а моментално живее и работи во Атина, од каде...

Селотејп на кој ќе му го најдете крајот

Многумина од нас се соочувале и ќе се соочуваат со иритантниот момент кај селотејп и леплива лента кога не можеме да им го најдеме...

Спектакуларна уметност во песок

Суфер, готвач и уметник, Џим Деневан е човек со многу таленти. 50-годишниот уметник досега, е најпознат по своите спектакуларни и колосални современи дела направени...

Креативни звучници

При изборот на добри звучници, улога играат неколку фактори како што се цената, големината, квалитетот на звукот и акустиката на собата каде ќе бидат...

Чашки-пилули за сите зависници од дизајн

Апчињата,лековите и капсулите станаа еден вид на баланс и спас за многу луѓе во ова денешно стресно живеење и нажалост за многумина и центар...

Збор како слика | Ji Lee

"Кога бевме деца, буквите ни беа играчки и начин на забава. Ги боевме во боенките, пеевме и игравме заедно со телевизиските програми кои не...

Колачиња “Војна на ѕвездите”

Дали сте опсесивен фан на филмскиот серијал "Војна на ѕвездите" кој сака да ги поседува сите предмети поврзани со него или пак едноставно го...

Начос во форма на лажичка | Spoonachos

Денис Бостанџиќ е името на српскиот креативец и дизајнер кој го осмилил овој брилијантен производ. Идеата е едноставна, чипсот начос во форма на мала...

Светлина што лебди

Фирмата за осветлување Estiluz создала прекрасна и дискретна ламба која е во форма на балон. Со својата бела и нежна светлина, таа е совршена...

Кога фирмите за играчки би продавале алкохол

Ана Утопија Џордано е италијанска дизајнерка која на многу интелигентен и досетлив начин ја пренесува својата порака до светот. Нејзината изложба се состои од...

Традиционална дигитална уметност | Валентина и Марина Ременар

Валентина и Марина Ременар се две 19-годишни сестри близначки од Словенија. Двете, иако толку млади, се веќе мајстори на својот занает, а тоа е...

Безопасно оружје | Kyle Bean

Иако ви го претставивме овој уметник пред само неколку дена со своите портрети од отпад, не можевме да одолееме, а да не ви го...

Неверојатна уметност од хартија | Yulia Brodskaya

Јулија Бродскаја (Yulia Brodskaya) е родена 1983 година, во Москва. Таа е уметник и илустратор, најдобро позната по нејзината рачна изработка на елегантни, до...