video

Музејот Лувр

Лувр е денес еден од најпознатите светски музеи како по својата архитектура, така и по содржините на своите поставки. Приказната на Лувр започнува во 1190...

Hotel de Glace – хотел од мраз (Канада)

Лоциран на само 10 минути од центарот на Квебек, хотелот Hôtel de Glace е атракција која мора да се види бар еднаш во животот....

Хотел Катикиес ( Санторини )

Хотел Катикиес е еден од најдобрите луксузни хотели сместен на островот Санторини. Катикиес доби нов модерен ентериер, собите се делови од пештера уредени целосно во бела нијанса. Многу...

Цркви претворени во семејни куќи

Последниот проект на познатата компанија "Zecc Arhitecten" е необичен, па можеби и малку морничав. Имено, оваа компанија која е позната по своите чудни решенија...

Стакленo игло – хотел во Финска

Игло - селото е лоцирано во  див предел во близина на Националниот парк "Urho Kekkonen" во Финска. Атракција во ова село е хотелот "Kakslauttanen",...

Необични градби во светот

Интернет страната Strangebuildings.com има прекрасна колекција од најнеобичните градби во светот и заедно со Divian Arts ви ја претставува оваа неверојатна листа на најчудните...

Скопје низ годините

Градот Скопје своите почетоци ги бележи уште во старата Римска империја кога под името Скупи се наоѓал на левата страна на р. Вардар. Градот...

Музикалниот ѕид

Кога дождот почнува да паѓа, овој колоритен, мозаичен систем кој што е прикачен од надворешната страна на една зграда во Neustadt Kunsthofpassage, одеднаш се претвара...

Новата библиотека во Штутгарт

Штутгарт е град во јужна Германија. Има околу 590.000 жители во градот и околу три милиони во неговата околина, односно Штутгартскиот регион.Штутгарт се наоѓа во центарот на многу густо населениот...