video

Back in The Day | Rok Predin

„Back in The Day“ е три минутно дело на Rok Predin под продукција на Richard Barnett во кое се опишува еден ден на едно...
video

Три мали мачки

Trois Petits Chats (Три мали мачки) е приказна за семејство мачиња, каде мајката починува и таткото заедно со ќерката и синчето се приморани да...
video

Порака во шише | Kirsten Lepore

Анимирано видео на плажа, на снег - под вода, целосно напишано, режирано, изменето и озвучено од страна на Kirsten Lepore, која е добитничка на...
video

Поента на +50 степени

Интересна приказна која го илустрира спојот помеѓу детската призма на анимација и вечната поента дека на крајот, не е потребно да се претпопите во...
video

Пиратот на љубовта | Daniel C

„Пиратот на љубовта“ е анимиран документарец за аутсајдер музичар, Daniel C. Приказна за љубовни песни кои кружеле во Рејкјавик, Исланд ширејќи се насекаде. Музика...
video

Несекојдневно видео за Blown Minded

Carine Khalife е режисер и продуцент на анимирано видео со претстава на „разнесен ум“. Станува збор за импресивен и мрачен музички спот за песната...
video

Подобро е сега | Salon Alpin студио

Обележувалка за книги е заглавена во подзаборавена, која еден ден со асистенција на ветрот е исфрлена од безбедното место во книгата... таа ја доживува...
video

Што ако дивите животни јадат брза храна?

Rollin' Wild е колекција од анимации на кои се прикажани диви животни со прекумерена тежина; со невообичаени пропорции, не припаѓајќи во нивното природно живеалиште....
video

Kenzo Resort 2013

По интересната кампања за колекцијата пролет/лето 2013, приказната продолжува за колекцијата Kenzo Resort 2013 со изработката на ова видео наречено "Electric Jungle". Анимација Natalia Stuyk,...
video

Алма и продавницата за играчки

Анимирано филмче од времетраење од пет минути за кои е дискутабилно дали се однесува на најмладата публика поради својата приказна во сенка. Станува збор...
video

Авантура во светот на облаците

"Облачно" е краток анимиран филм од Samuel Borkson и Arturo Sandoval. Филмот го истражува светот на облаците на симпатичен начин, носејќи Ве на фантастично...
video

Вака работи Вашиот мозок | Brain Tricks

Како точно работи мозокот? Ова несомнено е комплексно прашање со нејасен одговор. Но тимот умови од AsapSCIENCE на интересен начин даваат еден одговор на...
video

Paperman (2012) | Walt Disney Studios

Најновиот краток анимиран филм од Дизни - Paperman, сместен во 40тите години на минатиот век, ја раскажува приказната за еден осамен млад човек кој...
video

Внатре

Дали нештата се секогаш онакви какви ги перцепираме, или има нешто затскриено под слојот на видливото? ,,Inside'' e видео од Rok Predin кое визуелно...
video

Премиера: Monsters University (Универзитет за чудовишта)

Омилените чудовишта се враќаат на големото платно во анимираниот филм Monsters University продолжение на еден од најдобрите анимирани филмови од Disney/Pixar, Monsters Inc. ...
video

Азбуката на архитектите

Азбуката на архитектите е листа по азбучен ред од најпознатите архитекти со своите најпознати дела. За жал некои архитекти биле изоставени поради ограничувањата на...