Guillermo del Toro, хорор режисер и дизајнер како автор на серијата страшни корици за Penguin Classics, го ослободува својот ум во генијално-морбидна димензија, каде што Лавиринтот на Пан, Хелбој и Пасифик Рим се производ на соработката со најголемата компанија за произдовство и промоција на најголемите книжевни класици.

1

За да дознаеме од што се плашиме, мора првин да сфатиме кои сме“, пишува del Toro во воведот на оваа серија, која го носи следниов наслов “Haunted Castles, Dark Mirrors: On the Penguin Horror Series”. Магазинот EW ја има екслузивната покриеност на оваа уметност, за секоја од шесте книги поединечно. Дизајнирани со неонско мастило, серијата е составена од:

  1. The Haunting of Hill House – Shirley Jackson,
  2. The Thing on the Doorstep and Other Weird Stories – H.P. Lovecraft,
  3. The Raven – Edgar Allan Poe,
  4. Haunted Castles – Ray Russell,
  5. Frankenstein – Mary Shelley,
  6. American Supernatural Tales со приказни на Stephen King, Shirley Jackson и други.

2

3

4

5

6

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЦрно – бели злосторства во Њујорк | Marc A. Hermann
Следна објаваБел дом од соништата
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР