Последниве неколку години, во модата, архитектурата и дизајнот на ентериер, трендовите од 50-тите години на минатиот век доживуваат враќање на сцената. Следниве дизајни на ѕидни тапети се одличен пример за тоа.

Се работи за новата колекција на тапети од шведската компанија Boråstapeter, изработени од различни дизајнери. Дизајнот на овие тапети е инспириран од 50-тите години и слободно можеме да ги наречеме модерни vintage тапети. Во колекцијата можеме да видиме монохроматски графички како и колоритни цветни дизајни, кои со сигурност ќе Ве потсетат на старите тапети на ѕидот во домот на Вашата бабичка. Погледнете ја ретро колекцијата во продолжение.

Kejsarkrona – Arne Jacobsen
Pythgoras – Sven Markelius
Grazia – Stig Lindberg
Bulbous – Stig Lindberg
Tallyho – Stig Lindberg
Ypsilon – Arne Jacobsen
Herbarium – Stig Lindberg
Trapez – Arne Jacobsen
Klöver – Arne Jacobsen
Black and white and graphic – Karl Axel Pehrson
СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Цветни панталони
Следна објаваМодна честитка | Ирина Тошева
Величeњето и практикувањето на креативната страна на животот предизвикана од љубовта кон убавото ја одликува со особен креативен шарм и инспирација затекната на различни места. Пасионирана вљубеничка во визуелните форми на уметност, ја поддржува тежината на автентичните креативни артефакти кои го издржале тестот на времето - доволно долго за да создадат нова приказна за уметноста, раскажана преку херојските очи на истата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР